Gå til sidens hovedinnhold

Velg riktig husforsikring

Flere tusen kroner skiller de dyreste og de billigste villaforsikringene. Sjekk prisene her.

Dersom ulykken er ute, kan en husforsikring spare deg for et svært stort innhugg i lommeboken. Men det er også penger å hente på å velge riktig forsikringsselskap.

En undersøkelse TV 2 Nettavisen har utført, viser at nesten 3.400 kroner skiller det billigste og det dyreste tilbudet dersom du bor i byen.

Bor du ute i distriktene, er ikke forskjellene like store. Tilbudene varierer da med 1.600 kroner.

Det er Trygg-Hansa som har det beste tilbudet for bybeboerne, mens If har det beste tilbudet for utkant-Norge. Dårligst ut i begge kategoriene kommer Enter og Vesta.

Vi har tatt utgangspunkt i en pakkeløsning, med både innbo- og husforsikring i ett. Da er du dekket både ved for eksempel vannlekkasjer, brann og innbrudd.

Prisene er oppgitt etter følgende kriterier:

Tilfelle 1 - Enebolig på Grefsen i Oslo

Paret som bor i huset er i slutten av 40-årene. De har 200 kvadratmeter å boltre seg på i boareal, fordelt over tre etasjer.

Huset er bygget i tre med grunnmur i betong, og ble satt opp i all sin prakt i 1980-årene. Paret har sikret seg med både vanlig lås og sikkerhetslås. I tillegg er det røykvarsler og brannslukkingsapparat.

Tilfelle 2 - Enebolig på Flå i Buskerud

Paret som har slått seg ned på Flå, er i slutten av 30-årene. De bor i en enebolig, bygget i tre med grunnmur av betong.

Eneboligen er på 180 kvadratmeter, og ble bygget i 1950-årene. Huset ble oppgradert på midten av 1980-tallet.

Husets tre etasjer er utstyrt med røykvarsler og brannslukkingsapparat, samt innbruddsalarm og sikkerhetslås på utgangsdøren.

Begge tilfellene har innboforsikring for én million kroner, og egenandel på 4.000 kroner.

- Sjekk pris ofte

De aller fleste forsikringsselskapene opererer med en pakkepris på innbo- og husforsikring, men du bør selvfølgelig sjekke rundt om det lønner seg å samle alt på ett sted eller om du bør splitte opp.

I tillegg opererer mange fagforeninger og liknende med spesielle rabatter på blant annet innboforsikring.

Det viktigste er uansett å være bevisst før du skriver under en avtale.

- Du bør sjekke prisen årlig, ettersom prisene varierer mye, sier seniorrådgiver Ommund Braut i Norsk Familieøkonomi til TV 2 Nettavisen.

Braut mener også at du må vurdere hva som er aktuelt for deg.

- Ikke alle har behov for den samme dekningen, det varierer ofte i forhold til hva slags hus du bor i. Du må passe på at din forsikring dekker det som betyr noe for deg, og det som koster mest, påpeker seniorrådgiveren.

I tillegg eier du sannsynligvis mer enn du tror, noe innboforsikringen bør ta dekning for.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken