*Nettavisen* Økonomi.

Venter 10.000 nye arbeidsplasser

NHO tror olje- og gassvirksomhet i Nord-Norge kan skape over 10.000 nye arbeidsplasser i landsdelen.

02.01.06 14:31

NHO slår et kraftslag for Nord-Norge. Gjennom en spørreundersøkelse og egen ECON-rapport setter NHO fokus på mulighetene som ligger i landsdelen.

ECON-rapporten «2025 Ringer i vannet» beskriver hva som kan skje med næringslivet i de tre nordligste fylkene hvis man allerede nå satser hardt på olje- og gassvirksomheten i Nord-Norge.

Store ringvirkninger
Ifølge rapporten kan Nord-Norge bli en ledende landsdel når det gjelder ny næringsutvikling og nye arbeidsplasser. Direktør Kjell Roland i ECON Managment tror på over 10.000 nye arbeidsplasser.

- Jeg vil si at man kan få over 10.000 nye arbeidsplasser direkte i olje- og gassvirksomheten. I tillegg får man ringvirkninger som er mye større, sier Roland til TV 2 Nettavisen.

For å skape så mange nye arbeidsplasser, må det ifølge Roland bygges 4-5 utbygginger på størrelsen med Snøhvit i tillegg til anlegg som kan gi service til russisk sokkel.

Russisk kompetanse
En storstilt satsing på olje og gass vil øke etterspørselen etter ingeniører og annet teknisk personell. Roland tror mye av kompetansen kan hentes fra andre siden av grensen.

- Hvis man får til en slik utvikling, vil man tiltrekke seg en god del russere med høy kompetanse, sier han.

Les hele rapporten fra ECON her (ekstern lenke).

Klikk på bildet for å forstørre.

Konferanse om Nord-Norge
Onsdag starter NHOs årskonferanse. Navnet på konferansen er «Oppdrag Nord».

- Vi ønsker å vise at vi kan få økt aktivitet over hele landet gjennom å bruke ressursene i nord, sier direktør for næringspolitikk i NHO, Petter Haas Brubakk.

- Hva er det som får NHO til å åpne øynene for Nord-Norge i 2006?

- Det er fordi vi kjenner den sterke oppmerksomheten rundt landsdelen som viser seg nå, sier Brubakk til TV 2 Nettavisen.

- Men er dette nytt?

- Vi skal ikke legge skjul på at vi har vært nødt til å jobbe med å snu våre forestillinger om mulighetene, men vi har jo hele tiden hatt en rekke medlemmer i landsdelen som har engasjert seg, sier Brubakk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag