Gå til sidens hovedinnhold

Venter forklaring fra Ulltveit-Moe

Olje- og energiminister Einar Steensnæs venter at Umoe-sjef Jens Ulltveit-Moe tar konsekvensene, dersom ikke statsråden får en rask avklaring på om korrupsjon har funnet sted eller ikke.

Mandag var det fortsatt ikke etablert et granskingsutvalg i Umoe, tross hektisk møteaktivitet. Det ble jobbet iherdig med redegjørelsen Umoe-sjef Jens Ulltveit-Moe skal holde for NHOs arbeidsutvalg tirsdag, skriver Dagens N æringsliv.

Umoe vil ikke sette noen tidsfrist for granskingsutvalget i selskapet, men Olje- og energiminister Einar Steensnæs forventer en rask avklaring fra Umoe. Han sier til avisen at dette er viktig for arbeidet i Statoils valgkomité. Steensnæs regner med at Ulltveit-Moe selv vurderer situasjonen, dersom granskingskomiteen bruker lang tid.

Steensnæs vil ikke gi noen forhåndsdom, men sier at medlemmene i valgkomiteen må forholde seg til det som er deres troverdighet og integritet.

Ved 18-tiden tirsdag ettermiddag skal NHOs arbeidsutvalg møtes. Det fø rste som skal skje er at NHO-president Jens Ulltveit-Moes orienterer om Umoe-saken.

NHO vil ikke fortelle når saken skal være ferdig behandlet.

Etter dette skal det avgjøres om Ulltveit-Moe har tillit som medlem i Statoils valgkomité.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene