I en børsmelding tirsdag morgen skriver Autostore at de planlegger å børsnotere selskapet. Meldingen er kun en første oppdatering til markedet.

– Som den eneste skalerte og kommersielt tilgjengelige leverandøren innenfor vårt segment, er vi ideelt egnet til å videre kapitalisere på raskt voksende investeringer globalt innen netthandel og automatisering, sier direktør Karl Johan Lier i meldingen.

Det norske robotselskapet har hatt enorm suksess, og har store navn som Siemens, Puma, Lufthansa og Gucci på kundelista.

Se Nettavisens podcast-duo Gunnar Stavrum og Ole Eikeland intervjue Autostore-sjefen her:

Venter kjempevekst

Autostore skriver i meldingen at de vil hente 315 millioner dollar i frisk kapital, tilsvarende 2,7 milliarder kroner. Eksisterende eiere vil også selge seg ned.

– En børsnotering på Oslo Børs vil være det første steget i det som vi forventer at vil bli en lang og spennende ferd som et offentlig aksjeselskap og vi ser frem til å feire denne milepælen med ansatte, kunder og investorer, sier Lier i meldingen.

I børsmeldingen skriver Autostore at de har en sterk ordrebok og at selskapet forventer inntekter verdt 2,58 milliarder kroner i 2021 og over 4,31 milliarder i 2022.

Autostore venter med andre ord en vekst på over 66 prosent fra 2021 til 2022. Inntektene i 2020 endte på 182,1 millioner dollar - eller 1,57 milliarder kroner.

Nedre Vats-selskapets omsetning har vokst med 4.692 prosent fra 2010 til 2020. For ti år siden registrerte Autostore en omsetning på 3,8 millioner dollar.

I første halvår i år har inntektene vært på 149,6 millioner dollar, tilsvarende en vekst på 87,5 prosent fra i fjor. Driftsresultat før renter, skatter, avskrivinger og amortiseringer endte på 74,9 millioner dollar for første halvår.

Les mer: Karl Johan har skapt en pengemaskin - om 10 år er den verdt over 300 milliarder

Solgte «enhjørningen» Autostore i 2017

Milliardær og gründer Jakob Hatteland solgte «enhjørningen» Autostore i 2017, etter å ha bygd opp selskapet siden 1996. Autostore har installert 667 systemer i mer enn 37 land for et bredt spenn av næringer

I april ble Autostore kjøpt opp av det japanske gigantfondet Softbank. Softbank Group betalte 2,8 milliarder dollar, over 23 milliarder kroner, for 40 prosent av Autostore.

Les også: Storinvestor kjøper 40 prosent av norske Autostore: – Vil vokse kraftig