*Nettavisen* Økonomi.

Venter øl-rush i ettermiddag

Matvarebutikkene venter storinnrykk av øltørste nordmenn de neste dagene. Allerede etter helgen kan det være tomt i enkelte butikker.

19.05.04 15:16

Ansatte ved Kiwi- og Meny-butikker i hovedstaden venter pågang allerede i løpet av ettermiddagen. Bryggeristreiken er et faktum, og 2500 bryggeriansatte over hele landet er tatt ut i streik fra og med onsdag.

Det medfører at 12 av landets bryggerier er så godt som lammet. Dermed kan det bli tomt på øl- og brushyllene i løpet av kort tid.

- Vi merket bryggeristreiken godt. De fleste har øl og brus i kurven, og det blir nok tomt her i løpet av dagen, sier nestkommanderende Jeanette Pedersen på Rema 1000 Bjerke til TV 2 Nettavisen.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Kommer du til å hamstre øl?
Ja, nå skal jeg i butikken
Drikker heller vin
Nei, gidder ikke hamstre
Drikker ikke øl
Bryr meg ikke

Se resultat

Også Rema 1000 i Torggaten har økt pågang fra øltørste kunder, og dagens rekordkjøp var på ti kasser. Men her er det mer på lager. Så lenge folk ikke går mann av huse, skal lageret vare til ut i juni.

Kiwi-butikkene rundt om melder at folk for det meste kjøper øl og brus kassevis. Det meste er tolv kasser på en person. Men også her tar det en stund før det blir tomt. Da det ble kjent at en bryggeristreik var i emning, bestilte de aller fleste butikkene opp øl og brus for langt tid fremover.

Andre butikker har ikke vært like heldige, og skulle få levering onsdag eller fredag. Dermed kan hyllene være tomme allerede etter helgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.