Verden stuper

Foto: (Scanpix)

Alle verdens børser dras rett ned i finanskrisen. Wall Street var intet unntak torsdag.

06.11.08 17:21

Det har bare gått én vei for verdens børser i høst, og det er rett ned. Torsdag fortsatte nedgangen fra start på Wall Street.

Teknologiindeksen NASDAQ fikk den dårligste starten med en nedgang på 1,84 prosent fra start. Deretter fulgte S&P 500 med et fall på 1,45 prosent og Dow Jones med en nedgang på 1,09 prosent.

Det er bare et nytt slag i en lang og tung nedtur.

Bratt kurve
De siste tre månedene har nemlig verdien på aksjene på Wall Street falt som stein. Dow Jones har sunket i verdi med 22,31 prosent i denne perioden, og det har ikke gått stort bedre for de andre to viktigste indeksene NASDAQ og S&P 500.

De har falt henholdsvis 29,57 prosent og 26,68 prosent i samme periode.

Rundt halvparten av fallet har indeksene hatt i siste måned.

De er ikke alene.

Alt faller
For fallet har ikke bare vært bratt, det har rammet alle.

Oslo Børs har falt 36,79 prosent de siste tre månedene. 18,03 prosent av dette har kommet siste måned alene. Det samme er situasjonen i resten av Europa. Her har viktige og store indekser som DAX i Frankfurt og CAC 40 i Paris falt med 23,57 prosent, 20,32 prosent i samme periode.

Asia til bunns
I Asia har nedgangen vært enda kraftigere de siste tre månedene enn i både USA og Europa. Der har Nikkei-indeksen i Japan måttet tåle et verdifall på 31,09 prosent i perioden. Det toppes av Hang Seng i Hongkong som er ned 37,17 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.