*Nettavisen* Økonomi.

Verdens beste mobiler kåret

Vant din mobil i Barcelona tirsdag kveld? Se vinnerlisten og bilder.

15.02.06 14:21

BARCELONA (TV 2 Nettavisen): 3GSM-messen er mobilverdens store happening, og GSM Awards er bransjens svar på Oscar-utdelingen.

Tirsdag presenterte vi de nominerte i de to kategoriene for mobiltelefoner, og nå er vinnerne klare.

Se bildekarusell av de nominerte nederst i saken

Samsung lå klart best an etter nominasjonen med hele tre telefoner med i racet for å vinne, mens koreanerne måtte dra hjem uten en eneste pris.

I stedet var det Nokia 8800 som stakk av med seieren i kategorien for «vanlige» mobiltelefoner, mens Motorolas Razr Vx3 vant i klassen for 3G-mobiler.

Nokia 8800
Her snakker vi stilrent design for den som har penger å bruke på mobiltelefonen sin.

Nokia skryter av at 8800 er utviklet med moderne urmaker- og juvelerteknikker, og bruker samme spesialherdede glass som benyttes i eksklusive ur.

Her kan du lese vår test av 8800.

Telefonen har støtte for Edge, innebygd kamera med 0,3 megapiksler, mp3-spiller og radio. Dessverre har den bare 64 MB minne, så du får ikke hele musikksamlingen din med deg.

Det er tydelig at juryen ikke har lagt mest vekt på funksjonalitet når de kåret årets mobil. I kriteriene heter det at prisen går til en telefon som kombinerer design, teknisk overlegenhet og funksjonalitet, men juryen kom dessverre ikke med noen begrunnelse for hvorfor nettopp Nokia 8800 oppfylte disse kravene best.

Spesifikasjoner:
Radiobånd: GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900 + Edge
Skjerm: 208 x 208 piksler
Kamera: 0,3 megapiksler
Størrelse: 107 x 45 x 16.5 mm

Motorola RAZR V3x
Dette er 3G-versjonen av Motorolas populære og supertynne Razr.

Telefonen har 2 megapikslers kamera med 8 ganger digital zoom, en halv gigabyte eksternt mine, et ekstra kamera for videokonferanse og en stor skjerm.

Den innebygde mp3-spilleren gir deg mye lyd, og støtter formatene ACC+, MPEG4, WMV, WMA, MP3, og Real Video/audio files.

Heller ikke her har juryen gitt noen begrunnelse for sitt valg, men i kriteriene lå det at vinnerne måtte ha et innovativt og funksjonelt desing, levere bra kvalitet og være enkel i bruk og støtte mange ulike funksjoner og features.

Spesifikasjoner:
Radiobånd: UMTS / GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900
Skjerm: 240 x 320 piksler
Kamera: 2 megapiksler
Størrelse: 99 x 55 x 20 mm

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.