Gå til sidens hovedinnhold

Verdens beste TV-er forsvinner

Du må være raskt ute for å få tak i verdens beste TV-er.

Pioneer produserer det som mange mener er verdens beste TV-er, med sin fantastiske Kuro-serie. Men produksjonen av disse skjermene er ikke billige, noe som gjenspeiles både av utsalgsprisen på TV-en og ikke minst regnskapene til Pioneer.

Går med kjempeunderskudd
Selskapet meldte i november i fjor at de kom til å melde om et kvartalsresultat på nesten 800 millioner dollar – som ble det 5. kvartalet på rad med underskudd. Resultatet av dette ble at de meldte om at 2000 ansatte måtte gå.

Bloomborg melder at en regner med at årsregnskapet til selskapet vil vise et underskudd på 1,1 milliarder dollar.

Samtidig med kuttene i arbeidsstokken rapporterte selskapet om at de selv skulle slutte å produsere selve plasmapanelene som produseres i selskapets T V-er. I stedet skulle de kjøpe inn paneler fra Panasonic, som

Kutter TV-produksjonen
Men nå melder normalt svært så pålitelige Cnet News om at Pioneer skal kutte ut produksjonen av TV-er helt – og samtidig skal de slå sammen sin DVD-spiller-produksjon med Sharp i et selskap de to produsentene skal eie sammen.

Pioneer ønsker ikke å bekrefte disse ryktene, men en klar indikasjon på at rapportene stemmer er at selskapet ikke viste frem noen nyheter under årets CES-messe.

Vil ikke bekrefte enda
I en uttalelse sier Pioneer følgende:

- Vi har sagt offentlig at vi aktivt evaluerer vår forretning. Vi startet å annonsere endringer i mars 2008 for å øke effektiviteten på vår drift. Vi er fortsatt i denne prosessen, og har ikke flere annonseringer på dette tidspunkt.

Nye annonseringer er ventet 12. februar.

(Oppdatert: Pioneer har nå bekreftet at TV-produksjonen legges ned.)

EU vurderer forøvrig å forby plasma-skjermer for å spare strøm. Det kan være med på å gjøre det lettere for Pioneer å legge ned sin plasmadivisjon.

Kommentarer til denne saken