Landet har nå innført en to ukers nedstengning med stengte skoler og sportsarrangement som følge av en kraftig oppgang i smittetilfellene.

Det skriver finansnettstedet Bloomberg News.

Nedstengningen kommer til tross for at Seychellene har fullvaksinert 62,2 prosent av sin befolkning, mer enn noe annet land i verden. Til sammenlikning har Israel vaksinert 59 prosent av befolkningen.

Les også: Sjeføkonom advarer mot vaksinekollaps: - Omfattende tilbakeslag

Ukjent årsak

De nye tiltakene inkluderer også forbud mot møter på tvers av husholdninger, og tidlig stengetid på utesteder. Landet innførte de samme tiltakene i slutten av 2020.

– Til tross for de utrolige tiltakene vi har gjort, er Covid 19-situasjonen i landet veldig kritisk akkurat nå, med mange nye tilfelle rapportert daglig den siste uken, uttalte Peggy Vidot, landets helseminister, på en pressekonferanse mandag ifølge Bloomberg.

Det er fortsatt uklart hva som har ført til det voldsomme oppgangen i tilfeller. Landet, som bare har 98.000 innbyggere, ligger i Det indiske havet, men relativt fjernt fra India, hvor et nytt mutantvirus raser.

Les også: Koronasuksess i Israel: Nå begynner problemene

Brukt kinesisk vaksine

Seychellene, som er helt avhengig av turisme, begynte tidlig med vaksinering med den kinesiske vaksinen til Sinovac, som EU for tiden vurderer om også de skal bruke, men har i etterkant også skaffet seg andre vaksiner.

Les mer her: EUs legemiddelbyrå starter vurdering av kinesisk vaksine

Det har imidlertid vært stilt spørsmål om denne vaksinen er effektiv nok.

Brasilianske forskere har uttalt at Sinovac-vaksinen hadde så lite som 50,4 prosent effekt mot viruset, men kineserne selv har indikert en effektivitet på 70-tallet. Til sammenligning har Pfizer og Moderna mer enn 95 prosent effekt.