Gå til sidens hovedinnhold

Verdens største IT-messe

På onsdag braker verdens største IT-messe løs i Tyskland. 6.300 utstillere fra 70 land slåss om oppmerksomheten.

Den lille byen Hannover nord i Tyskland er vertskap for CeBit, verdens største IT-messe. I motsetning til andre typiske messebyer, har ikke Hannover kapasitet til en mer enn en brøkdel av de tilreisende som kommer til CeBit. Skal en ha hoteller må en bestille nesten et år i forveien.

Det betyr at en stor andel av de besøkende, inkludert store utstillere, bor privat eller i helt andre storbyer som Hamburg. På grunn av den enorme trafikken gjør politiet flere av motorveiene rundt messen enveiskjørte for å kunne doble kapasiteten og dermed minke trafikkproblemene.

Egne busslinjer
Messeområdet består av 27 haller med totalt en halv million kvadratmeter utstillingsplass. Under CeBit brukes rundt 300.000 kvadratmeter. Det innesperrede messeområdet har flere forskjellige buss-linjer for å komme seg rundt på området, i tillegg til drosje-service for journalister. CeBit har de siste årene blitt det arrangementet i verden som tiltrekker seg flest journalister.

Det er i år forhåndsregistrert 128.000 tilreisende fra utenfor Tyskland, i tillegg til et betydelig antall tyske interesserte som strømmer til for å se det nyeste nye. Besøkstallene ligger totalt på nærmere 500.000. CeBit er nær definisjonen av kaos og frustrasjon, samtidig som det er en uvurderlig.

Vi lover nyheter
Det har de siste årene blitt stadig flere spesialiserte messer rundt om kring i verden. Vi har for eksempel CES i Las Vegas som tar for seg forbrukerelektronikk og 3GSM i Barcelona som tar for seg mobiltelefoner.

Til tross for dette kan vi love mange spennende nylanseringer under messen, både når det gjelder dingser, telefoner og spillutstyr. TV 2 Nettavisen er selvsagt tilstede og kommer med bildene og nyhetene.

For å komme i den rette stemningen før messen kan du under se noen bilder fra messen de siste årene.

Kommentarer til denne saken