Verdensnyhet til Norge

Med tre nye mobiltelefoner gjør taiwanske Benq sin inntreden på det norske markedet.

BERLIN (TV 2 Nettavisen): Benq kjøpte mobildivisjonen til Siemens i fjor, og fram til nå har vi lurt på hva fusjonen mellom taiwansk og tysk mobilproduksjon kan føre til av spennende produkter.

Kjøpte seg markedsplass
Benq har lenge vært en stor spiller på mobilmarkedet i Asia og har utmerket seg med spennende design, men i Europa har de ikke vært på banen – før nå.

Siemens mobildivisjon har lenge slitt i motbakke. Tyskerne har laget solide og gjennomførte mobiler, men har ikke fått dreisen på design og har slitt med leveringsproblemer.

Nå lanserer Benq-Siemens de tre første mobilene fra fusjonen mellom tysk ingeniørkunst og taiwansk design.

Lekkert flaggskip
Flaggskipet i denne lanseringen er 3G-telefonen EF81. Et annerledes og svært lekkert design signaliserer at Benqs designteam nok har hatt mye å si i utformingen av denne mobilen. Denne syltynne klapptelefonen minner mer om Razr fra Motorola, enn tradisjonell Siemens-design.

Klapptelefonen har et to megapikslers kamera festet i hengslet, og hovedskjermen er sylskarp, med en oppløsning på 240 x 320 piksler. EF81 støtter videonedlasting og streaming.

Multimedia i fokus
I det hele tatt er multimediefunksjoner viktig i Benq-Siemens-mobilen, og EF81 har innebygd mediespiller for video og mp3.

For å gi plass til bilder og musikken din kan du utvide minnet så mye du vil med minnekort i mini-SD-formatet. Blåtann-støtte er også inkludert.

Det vi savner, særlig i et langstrakt land som Norge, er støtte for Edge. Høyhastighetssurfing via 3G fungerer bra i de store byene, men Edge er betraktelig bedre utbygd.

EF81 bringer ikke noen store teknologiske nyheter inn i markedet for 3G-mobiler, men designmessig er dette kanskje den peneste 3G-mobilen vi har sett så langt.

Også de to andre modellene har fått en kraftig oppgradering utseendemessig

Syltynn mobil
S68 er en supertynn mobiltelefon, bare 13 mm tykk, og retter seg mer mot businessmarkedet både utseendemessig og i funksjonene. E-post og faks- og dokumentleser står sentralt, blåtann er på plass og diktafon får du også i S68.

Mobilen har ikke støtte for 3G, men du kan likevel sende e-post og surfe kjapt på nettet via Edge.

Skjermen er på langt nær like bra som på EF81, og du må klare deg med de 8 MB innebygd minne som er i mobilen. Kamera er det heller ikke blitt plass til. Til gjengjeld lover Benq-Siemens at S68 skal lade seg 100 prosent på to timer.

Ungdomstelefon
Den siste telefonen Benq-Siemens viste fram er S88, en telefon rettet mer mot ungdoms- og underholdningsmarkedet.

Dette er tjukkasen i lanseringen og designet er ikke spesielt spennende, men det er lagt stor vekt på multimedia også i S88. Det innebygde kameraet er på 2 megapiksler og den innebygde mediespilleren takler både video i mpeg4-formatet og mp3.

Skjermen har en oppløsning på 176 x 220 piksler, men oppleves som betraktelig skarpere fordi den bruker neste generasjons skjermteknologi, OLED. Det gjør skjermen svært fargesterk og ypperlig egnet for videoavspilling.

S88 har ikke støtte for noen høyhastighetsteknologier som 3G og Edge.

Alle telefonene skal leveres i løpet av første kvartal i år, men prisene vil Benq-Siemens ikke ut med ennå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.