*Nettavisen* Økonomi.

Verdenssensasjon fulltegnet

Emisjonen i Biotec Pharmacon ble fulltegnet. Kursen ble satt til 24,50 kroner noe som priser selskapet til 526,5 millioner kroner.

Meglerhusene Alfred Berg og Pareto Securities har i noen uker vært ute og presentert selskapet Biotec Pharmacon for investorer i Sverige, Norge og England.

100 mill hentet inn
Nå opplyser selskapet at emisjonen ble fullttegnet. I underkant av fire millioner aksjer ble tegnet til 24,50 kroner. Det priser selskapet til 526,5 millioner kroner. I underkant av 100 millioner kroner ble hentet inn.

Første noteringsdag på Oslo børs blir 4. november.

- Vi er svært fornøyd med at emisjonen ble fulltegnet til tross for turbulens og nervøsitet i aksjemarkedet gjennom hele tegningsperioden, sier administrerende direktør Gunnar Rørstad.

Han opplyser videre at selskapet har fått in det han kaller for « kvalitetsinvestorer» og er fornøyd med selskapets nye aksjonærstruktur.

- Selskapet har dessuten skaffet seg den ønskede finansielle handlefrihet m ed tanke på gjennomføring av sitt planlagte farmasøytiske utviklingsprogram, sier Rørstad.

Enormt marked
TV 2 Nettavisen skrev for noen uker siden om en ny norsk sensasjon. Det er i sær sitt produkt for kurering av diabetes-sår som er revolusjonerende.

- Dette er et produkt hvor man enten får det til, eller ikke. Markedet er enormt og vil tilfredsstille alle regneark, sa administrerende direktør Gunnar Rørstad den gang.

- Og hvor stort er markedet?

- En omsetning på én milliard til Biotec Pharmacon med 80 prosents margin dersom vi lykkes med en 10 prosent markedsandel i de viktigste vestlige markeder derav USA, sa Rørstad.

Han viste til et enormt marked. Over tre millioner mennesker i den vestlige verden lider i dag av alvorlige diabetes-sår. I USA alene amputeres tærne på 80.000 pasienter per år bare som følge av manglende effektiv behandling av diabetiske sår, ettersom det ikke fins gode nok behandlingsformer.

En behandling av diabetes sår koster i dag minimum 10.000 kroner, og ofte opp mot 50.000.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.