Gå til sidens hovedinnhold

Verdipapirene dro ned

Knut Brundtlands sjøforsikringsselskap Bluewater tapte på verdipapirer og sliter dermed med underskudd i andre kvartal.

Les NA24 på mobil

Forsikringsselskapet Bluewater leverte torsdag tall for andre kvartal. Knut Brundtland er styreformann i selskapet.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet kunne melde om et resultat før skatt på minus 6,6 millioner kroner mot et tap på 4,9 millioner kroner samme periode året før. Netto resultatet endte med et underskudd på 4,7 millioner kroner mot 4,9 millioner kroner i andre kvartal året før.

Et urealisert tap i verdipapirporteføljen ga imidlertid en negativ avkastning på finanskapitalen på 0,5 prosent, noe som bidro til et negativt resultat før skatt for kvartalet på 6,6 millioner kroner.

Bluewaters brutto premieinntekter endte i perioden på 131,8 millioner kroner i andre kvartal, det tilsvarer en vekst på 63,8 prosent i forhold til samme periode år før da premieinntektene endte på 80,4 millioner kroner.

Driftsresultat før sikkerhetsreserver endte på 2,4 millioner kroner mot 3,2 millioner kroner samme periode året før.

- Skadekostnadene for egen regning beløp seg til 39,4 millioner kroner for kvartalet, en økning på 6,9 millioner kroner fra samme kvartal i fjor. Dette gir en skadeprosent (skadekostnadene i prosent av premieinntekter for egen regning) på 61,9 prosent for annet kvartal 2006, mot 65,3 prosent for annet kvartal 2005. Hovedårsaken til den positive utviklingen i skadeprosenten skyldes færre store skader samt økt opptjent premie for egen regning, skriver selskapet.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her