Vestlendinger er mest mobilavhengige

MEST I VEST : Bryggen i Bergen. Mobilavhengigheten er aller størst på Vestlandet, viser fersk undersøkelse Foto: Erik Johansen / NTB scanpix / Istock

MEST I VEST : Bryggen i Bergen. Mobilavhengigheten er aller størst på Vestlandet, viser fersk undersøkelse Foto: Erik Johansen / NTB scanpix / Istock

Vestlandsregionen utmerker seg som aller mest mobilavhengig, viser fersk undersøkelse.

12.03.19 18:58

Over en million nordmenn må sjekke mobilen før det har gått en time, viser en fersk undersøkelse Infact har utført for mobil- og IT-kjeden Mobit.

- Vi har all grunn til å påstå at antallet er langt høyere fordi undersøkelsen omfatter bare dem som er 18 år eller eldre.

Men minst en av fire av oss er fullstendig avhengige av å sjekke mobiltelefonen kontinuerlig, sier salgs- og markedsdirektør Rolf Paulsen i Mobit.


Menn ivrigst

Menn sjekker mobilen hyppigere enn kvinner, og småbarnsforeldre mellom 30 og 44 år er aller mest ivrige, viser undersøkelsen. Nesten halvparten av befolkningen klarer derimot å la mobiltelefonen ligge i hele seks timer før den må sjekkes.

- Det er ingen overdrivelse å hevde at mobiltelefonen er den viktigste tingen i folks liv. Det som foregår i folks liv skjer i stadig større grad gjennom mobiltelefonen, sier Paulsen.

Folk surfer på mobilen mens de lager mat, går gatelangs, er på do, på bussen, på fest eller i møter.


Vestlendinger "verst"

Vestlendinger (Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjoredane, Møre og Romsdal) er aller mest avhengige av å sjekke mobilen ofte, viser undersøkelsen. Mens 28,8 prosent i denne regionen sier de ikke kan la det gå en time før de sjekker mobilen, gjelder dette 27,7 prosent i Nord-Norge og 21,9 prosent i Oslo.

Sør-Norge har høyest andel, hele 21,6 prosent, som oppgir at de kan la det gå en hel dag før de ser på mobilen. Dette gjelder bare 11,9 prosent i Nord-Norge.

Undersøkelsen er gjort telefonisk og er representativ for landet med 1011 respondenter, opplyser Mobit.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag