– Jeg tror helt ærlig at mange bedrifter og folk i Norge synes denne diskusjonen om kabler til utlandet er litt rar. Det folk i Norge er opptatt av, er at det er strøm her, og det er det som er vårt ansvar å sikre, sa en engasjert Vestre under framleggelsen av regjeringens planer om havvind utenfor kysten av Norge.

I regjeringens planer er det lagt opp til at kablene fra strømmen foreløpig bare skal gå inn til det norske fastlandet, og ikke være såkalte hybridkabler som skal eksportere strømmen til andre land.

– Hvis dere reiser rundt i Norge, så foreligger det planer etter planer om gigantiske industriutbygginger som vil skape titusenvis av nye arbeidsplasser, som vil kutte klimautslipp, som vil øke fastlandseksporten vår, sier Vestre

– Det er slik vi tar Norge inn i framtiden. Så snakker alle om at vi skal ta denne kraften ut – nå skal vi ta kraften hjem for å bygge industri hjemme, sier Vestre og viser til at regjeringen i ettertid av å sikre norsk kraftbehov vil se på hvilke muligheter en eventuell eksport vil kunne utgjøre.

(©NTB)