Gå til sidens hovedinnhold

- Vet ikke hvem jeg representerte

Adm. direktør Knut Grøholt vet ikke hvem han representerte da han sammen med sin kone fikk gratis OL-tur til Sydney.

Vinmonopolet-direktør Knut Grøholt opplyste dette på en pressebrief onsdag ettermiddag, etter avsløringene om at han og kona fikk en gratis tur til Sydney-OL, spandert av Bravida.

- Jeg vet ikke hvem jeg representerte, og jeg spurte ikke «hvorfor inviterer dere meg til dette». Jeg bare regnet med at de hadde en eller annen grunn til å spørre meg om det, og synes at dette var hyggelig, sa Grøholt på dagens pressebrief.

Til Bergens Tidende har Grøholt sagt at han tenkte at han kanskje ble invitert på grunn av hans funksjon i NAVO, men Grøholt betvilte selv dette ved pressebriefen..

- Jeg tror ikke jeg representer noen. Jeg følte ikke at jeg representerte Vinmonopolet og jeg følte ikke at jeg representerte NAVO heller.

- Normal omgang
Sydney-turen inngår nå i den granskingen Vinmonopolet gjennomfører etter påstander om uønsket påvirkning av ansatte i Vinmonopolet, ifølge Grøholt.

- Min vurdering er at dette er relevant og normal omgang med andre personer i nærings- og samfunnslivet. I lys av de siste dagers hendelser har jeg orientert styreleder, og disse forholdene skal vurderes i den pågående granskingen på samme måte som andre forhold, sier Grøholt.

Etter at det er reist spørsmål om reisevirksomheten skal beskattes, har Grøholt kontaktet skattejurist. Skattejuristen vil varsle ligningsmyndighetene dersom det er grunnlag for det.

- Skattejuristen vurderer dette nå, og har ikke gitt meg endelig svar, men dersom dette skulle vært oppgitt, har jeg gjort noe kritikkverdig, sier Grøholt.

Kostet 100.000
Sydney-turen skal ha kostet over 100.000 kroner.

Daværende Bravida-sjef Jan Kåre Pedersen mener ifølge Bergens Tidende at Grøholt var med som kunde.

De siste dagene har Grøholt suspendert 13 ansatte på grunn av mulige gaver og turer fra leverandører. Han vil ikke selv tre til side mens Sydney-turen vurderes.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken