Gå til sidens hovedinnhold

VG-journalist tar permisjon i et halvt år etter saken med Giske-videoen

VG-journalist Lars Joakim Skarvøy tar seks måneders permisjon.

VG-HUSET (Nettavisen): VG la onsdag kveld fram sin egen evaluering av hvordan avisen håndterte dekningen av videoen av en dansende Trond Giske.

Avisen bekrefter på onsdagens pressekonferanse at Skarvøy tar seks måneders permisjon med lønn, før stillingen hans skal vurderes.

Samme kveld sier journalist Skarvøy til NRK at han ikke håndterte saken på en god måte som journalist.

- Jeg har ansvaret for å ivareta uerfarne kilder som ikke har hatt kontakt med medier før. I denne saken, ivaretok jeg ikke Sofie på en god måte. Det er jeg veldig lei meg for, og jeg har enorm forståelse for at Sofie har opplevd den siste tiden som belastende, sier Skarvøy.

Sofie er kvinnen på den mye omtalte videoen sammen med Trond Giske på Bar Vulkan.

- Vi beklager denne saken overfor alle involverte, også Trond Giske, sier nyhetsredaktør Tora Bakken Håndlykken på spørsmål fra Nettavisen.

- Ikke fabrikkert utsagn

Under onsdagens evaluering har VG også kommet fram til at avisen har sviktet i sin kildehåndtering.

Det er konklusjonen i den interne evaluering, som nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken la fram på en pressekonferanse onsdag kveld.

- Intervjuobjektet er satt under sterkt press og er sitert på utsagn hun ikke står inne for, sa Håndlykken.

Samtidig finner ikke evalueringen noe grunnlag for å konkluder med at reporteren bevisst har fabrikkert utsagn fra kvinnen som ble intervjuet.

Redaktør Gard Steiro har også styrets fulle tillit og beholder jobben sin, bekrefter VG.

Se opptak av pressekonferansen til VG i vinduet under!

Droppet gjenvalg

Det ble tidligere onsdag ettermiddag klart at VG-journalist Lars Joakim Skarvøy, som har vært i hardt vær etter saken om dansevideoen med Trond Giske (Ap), ikke tar gjenvalg i Stortingets presselosje.

Onsdag skal presselosjen, organisasjonen for journalister som dekker norsk politikk på Stortinget, ha årsmøte. På dagsordenen står blant annet valg av nytt styre.

Skarvøy, VG-journalisten som laget den omstridte saken om selfie-dansevideoen fra Bar Vulkan i Oslo, har inntil nå vært kasserer i foreningen. I helgen meddelte han at han ikke tar gjenvalg til vervet, melder Aftenposten.

Leder i valgkomiteen, Tore Gjerstad, sier til avisen at Skarvøy ikke ga noen begrunnelse for a vgjørelsen. Heller ikke Mats Rønning, leder i presselosjen og leder i Dagbladets politiske avdeling, vet hvorfor Skarvøy dropper gjenvalg.

Avventer VG-konklusjon

Kvinnen på Giske-videoen har anklaget VG-journalisten for å fabrikkere sitater og framstille det som skjedde på Bar Vulkan på uriktig måte. På spørsmål om hvorvidt det ville vært problematisk å ha Skarvøy med videre i styret i kjølvannet av dette, svarer Rønning følgende:

- Det ønsker jeg ikke å gå inn på. Vi har ikke sett VGs konklusjoner eller hørt Skarvøys versjon av det som skjedde. Og jeg har ikke det hele bildet. Jeg vet heller ikke om hans ønske om ikke å ta gjenvalg er begrunnet i denne saken.

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med Skarvøy onsdag kveld.

Les også

Ap-topper hardt ut mot VG-bok

Kommentarer til denne saken