*Nettavisen* Økonomi.

VG slaktes av infosjefer

Ifølge kommunikatører er løssalgsavisene og TV 2 minst lydhøre overfor bedrifter og virksomheter. Særlig VG blir møtt med skepsis.

04.10.04 06:10

En fersk undersøkelse utført av Mandag Morgen, viser at kommunikasjonsdirektører og -rådgivere mener det er lettest å komme til med bedriftenes syn i NRK og Aftenposten, skriver nyhetsbrevet.

Norske tabloider blir ofte møtt med skepsis av kommunikatørene. Yrkesgruppen mener at VG, Dagbladet og TV 2 ofte har sin egen agenda, og hører ikke på bedriftens versjon av virkeligheten.

VG blir trukket frem som det mediet som fremstår som desidert minst lydhør. Avisen er det mediet som oppfattes å ha det svakeste tillitsforholdet til sine profesjonelle kilder.

Ansvarlig redaktør Bernt Olufsen mener imidlertid at det er betryggende å vite at hans journalister ikke lar seg påvirke i for stor grad.

På den andre enden av skalaen ligger Aftenposten, der 30 prosent mener redaksjonen lar virksomheten komme med sin versjon.

Undersøkelsen viser at kommunikatørene har et helt spesielt forhold til Dagens Næringsliv. Det er omtrent like mange som mener avisen er lydhør, som de som mener det motsatte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.