Det opplyser konsernsjef Kristin Skogen Lund i VG-eier Schibsted til Dagbladet.

– Vi gjør alt vi kan for å få en snarlig konklusjon i granskningen, men vi skal samtidig være grundige i alt vi gjør og legge alle kortene på bordet, fortsetter konsernsjefen.

Granskingen ledes av VGs nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken. Kristin Skogen Lund sier hun ikke vet om granskingen omfatter eldre artikler skrevet av journalist Lars Joakim Skarvøy i Giske-saken.

Ifølge NRK undersøker Håndlykken ikke bare hva journalist Skarvøy, som intervjuet kvinnen, har gjort, men også opplysningene hennes egen sjef Gard Steiro har gitt om saken.

Steiro var på jobb

Sjefredaktør Steiro har sagt at han selv var på jobb den kvelden saken ble skrevet, og at han godkjente den.

– Siden Gard Steiro har spilt en rolle i selve saken, er han ikke direkte involvert i utarbeidelsen av rapporten, sier VGs digitalredaktør Ola Stenberg til NRK.

I en omfattende TV 2-sak rettet kvinnen i den mye omtalte videoen kraftig kritikk mot VG. Kvinnen mener at avisen og journalist Lars Joakim Skarvøy med viten og vilje publiserte et feilaktig sitat som skapte et helt feil bilde av situasjonen med Giske.

Aftenposten-utspill

Aftenposten tar på lederplass til orde for at Steiro må ta sin del av ansvaret.

Avisa skriver at den ventede rapporten kan bringe fram nye opplysninger om saken, men at «slik bildet er før rapporten foreligger, bør saken få konsekvenser også for sjefredaktør Steiro».

Steiro har i VG beklaget overfor «alle som er blitt rammet av denne saken».

– Det er en kvinne her som har havnet i en situasjon hun ikke burde være i, saken har rammet Giske, og jeg vil beklage overfor våre lesere. Dette er slike feil som ikke skal skje. Jeg opplever det er uvanlig at slike feil skjer, og det er ikke en slik standard vi skal ha i VG, sa ha til sin egen avis.

(©NTB)