Bjørn Inge Pettersen

Vi anbefalte aksjen som et alternativ til Lotto: Onsdag ble det jackpot

PRESTISJE: Huawei Y9 ble lansert med teknologi fra Fingerprints.

PRESTISJE: Huawei Y9 ble lansert med teknologi fra Fingerprints.

Fingerprint Cards AB steg onsdag med hele 44 prosent under svært høy omsetning på Stockholmsbørsen etter kvartalsrapport for 1. kvartal 2019.

Aksjeanalyser.com, som leverer omfattende uavhengige analysetjenester for investorer på Oslo Børs og de nordiske børsene, hadde nylig en sak rundt denne elleville aksjen, Fingerprint Cards AB (notert på Nasdaq Stockholm med ticker: FING B).

Les her: "Aksjen er et godt alternativ til Lotto"

Aksjeanalyser.com har i dag sett nærmere igjen på Fingerprint Cards AB (ticker på Nasdaq Stockholm: FING B), og hva det tekniske bildet for aksjen indikerer for den videre utviklingen fremover. Du kan lese mer om dette nedenfor i saken her.

Fingerprint Cards AB presenterte onsdag sine resultater for 1. kvartal 2019, og dette fikk aksjen til å ta helt av og stige med hele 44 prosent.

Den kraftige kursoppgangen skjedde under svært høy omsetning, og aksjen ble omsatt for hele 1,16 milliarder svenske kroner. Til sammenligning så var den mest omsatte aksjen på Oslo Børs i går, som vanlig Equinor, omsatt for cirka 587 millioner kroner.

Børsverdien til Fingerprint Cards AB økte i går med hele 1,7 milliarder svenske kroner til nå en børsverdi på rundt 5,7 MRD SEK.

Litt om utviklingen for Fingerprint-aksjen de seneste årene:


Fingerprint Cards AB ser. B (ticker på OMX Stockholm: FING B) steg i 2015 fra SEK 7.26 ved inngangen av året til en topp ved slutten av 2015 ved SEK 136.00.

Fingerprint-aksjen nesten 20-doblet seg altså iløpet av 2015, men deretter gikk det stort sett en vei for Fingerprint-aksjen, og det nedover.

Fra en topp ved SEK 136.00 i slutten av 2015 så falt aksjen helt ned til en bunn ved SEK 5.87 i juni 2018.

Fingerprint-aksjen stupte altså med nesten 96 prosent fra desember 2015 og til juni 2018.

Siden en bunn ved SEK 5.87 i juni 2018 så steg Fingerprint-aksjen kraftig igjen og helt til en topp ved SEK 22.99 i slutten av februar 2019.

Fingerprint-aksjen nesten firedoblet seg altså iløpet av bare en åtte måneders tid.

Siden slutten av februar 2019 så falt aksjen kraftig igjen, og med nærmere 50 prosent til rundt SEK 12.50 i april 2019.

I går endte altså aksjen opp solide 44 prosent, og til en sluttkurs ved SEK 18.54.

Aksjeanalyser.com har i dag sett nærmere igjen på Fingerprint Cards-aksjen, og hva det tekniske bildet nå indikerer for den videre utviklingen fremover.

Fingerprint Cards AB (ticker på Nasdaq Stockholm: FING B)

Fingerprint Cards är ett svenskt bolag specialiserade inom elektroniska system för avläsning av fingeravtryck. Bolagets produkter används idag som tillbehör i ett flertal olika elektroniska produkter som mobiler, datorer, läsplattor och kort. Bolaget grundades ursprungligen 1997 och är verksamma på global nivå. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

"Fingerprint Cards AB (Fingerprints) - det ledande globala biometribolaget med svenska rötter. Vi tror på en säker och sammanbunden värld, där du är nyckeln till allt. Våra lösningar återfinns i hundratals miljoner enheter, och används miljardtals gånger varje dag.

Vi erbjuder säker och användarvänlig identifiering och autentisering med en mänsklig touch. För mer information, besök vår webbplats, läs vår blogg, och följ oss på Twitter. Fingerprints är börsnoterat på Nasdaq Stockholm (FING B)".


Kilde: https://www.fingerprints.com/

For mer informasjon om selskapet, se her:

https://www.fingerprints.com/
https://www.fingerprints.com/investors/

Fingerprint Cards AB: Delårsrapport januari - mars 2019

Kort om kvartalet:

* Fingerprints första in-displaysensor, FPC1610, lanserades
* God orderingång med fortsatt stark volymutveckling för FPC1511, fjärde generationens kapacitiva sensor
* Omsättningstillväxten fortsatte inom nya områden, utanför kapacitiva sensorer för mobiltelefoner
* Fingerprints tecknade ett avtal med Gemalto och säkrade världens första volymorder av fingeravtryckssensorer för kontakt- och kontaktlösa biometriska betalkort
* Fingerprints deltog i två ytterligare marknadstester av biometriska betalkort

Första kvartalet 2019:

* Intäkterna uppgick till 342,9 Mkr (289,7)
* Bruttomarginalen uppgick till 23 % (15)
* EBITDA uppgick till 35,8 Mkr (-148,7)
* Rörelseresultatet uppgick till -1,9 Mkr (-174,9)
* Resultat per aktie före utspädning uppgick till -0,01 Kr (-0,47)
* Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -161,1 Mkr (-203,8)

Kommentar från vd:

Jämfört med det första kvartalet förra året ökade Fingerprints omsättning med 18 procent, vilket är glädjande, speciellt med tanke på att Q1 generellt sett är ett säsongsmässigt svagt kvartal. Orderingången har fortsatt att utvecklas positivt i inledningen av det andra kvartalet.

Kilde: https://www.fingerprints.com/

Teknisk Analyse av Fingerprint Cards AB (ticker på Nasdaq Stockholm: FING B)

Fingerprint-aksjen brøt i slutten av 2018 ut av den langsiktige fallende trenden som startet i slutten av 2016 (jf. ukediagram nedenfor i saken her).

Det er så blitt etablert en ny og stigende trend for Fingerprint-aksjen, og hvor aksjen etter den seneste korreksjonen ned har testet støttenivået ved nedre trendlinje i denne stigende trenden (jf. diagrammer nedenfor her.

Videre så var det som nevnt i forrige tekniske analyse av aksjen den 11/04-2019 et betydelig teknisk støttenivå for aksjen i området rundt SEK 12.00 - 13.00, og hvor det blant annet var støtte ved 200-dagers glidende gjennomsnitt (jf. dagdiagram nedenfor).

Aksjeanalyser.com sin egen tekniske og kvantitative analysemodell, SignalListen, har nå vært i kjøpssignal for Fingerprint Cards (FING B) aksjen siden slutten av juli 2018 da aksjen var rundt SEK 8.20 (jf. diagram 'SignalListen' nedenfor i saken her).

Reklame

SignalListen hjelper investorer til å få med seg mye av de større oppgangsperioder på børsene, og ikke minst å kunne unngå mye av de større nedgangsperiodene. Slik har man mulighet for en betydelig meravkastning i forhold til en sitt- og hold strategi hvor du er med på alle oppganger men også på alle nedganger.
Få konkrete kjøps- og salgssignaler, basert på tekniske- og kvantitative trendanalyser, hver uke på alle de mest omsatte aksjene ved de nordiske børsene, de amerikanske børsene og på viktige børsindekser Les mer her...


Les mer om Aksjeanalyser.com sine tjenester for medlemmer og SignalListen her...


Ulike momentum-indikatorer som RSI, Stochastics og MACD signaliserer også videre oppgang for Fingerprint-aksjen i tiden fremover.

Det samlede tekniske bildet for aksjen indikerer altså at det kan komme videre oppgang for aksjen på kort og mellomlang sikt innenfor denne stigende trenden som er etablert for aksjen siden sommeren 2018 (jf. diagrammer nedenfor).

Basert på dette samlede positive tekniske bildet for Fingerprint Cards AB ser. B (ticker på Nasdaq Stockholm: FING B) så vurderer Aksjeanalyser.com fortsatt aksjen som en spennende kjøpskandidat.

Det må understrekes at aksjen er svært volatil, og det innebærer således også svært høy risiko ved å investere i aksjen.

Potensialet for aksjen vurderes til å være SEK 23.00 - 28.00 på kort sikt (4-8 uker), og SEK 35.00 - 40.00 på mellomlang sikt (3-6 måneder).

På lengre sikt (2-3 år) så vurderes potensialet for aksjen, og i henhold til den stigende trenden som er etablert for aksjen det seneste året, til å kunne være helt opp i mot SEK 80.00 - 120.00. Sist gang aksjen var i SEK 120.00 var sommeren 2016.

I går endte altså aksjen i SEK 18.54, og dersom den nå skulle stige helt opp i mot SEK 80.00 - 120.00 på 2-3 års sikt, ja så innebærer det en 4-6 dobling for aksjen fra dagens kursnivå.

Det skal imidlertid igjen understrekes at aksjen er svært volatil, og at det således også innebærer svært høy risiko ved å investere i aksjen, men som skrevet i forrige sak rundt denne elleville aksjen Fingerprint Cards så kan den være et godt alternativ til Lotto.

Reklame

Nå kan du få hele 34% rabatt på 12 måneders medlemskap hos Aksjeanalyser.com (tilbudet gjelder t.o.m. 31/05-2019), og for nå en pris av kun NOK 3.952,-. Du får da tilgang til alt av omfattende uavhengige analysetjenester, og som Aksjeanalyser.com leverer for investorer på Oslo Børs og de nordiske børsene. Les mer og bestill her.

Teknisk Analyse av Fingerprint Cards AB (ticker på Nasdaq Stockholm: FING B)

Charts hentet i fra analyseprogrammet Vikingen

Husk også å ha lest Aksjeanalyser.com sin disclaimer her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.