Se hele podkasten Stavrum & Eikeland her:

Det er 11 år siden Utøya-terroren. Tidligere i sommer ble Norge på ny rammet av terror da en person gikk amok med våpen i Oslo sentrum under Pride. To uskyldige mistet livet og flere ble skadet. Hele det politiske miljøet i Norge står samlet i kampen mot de radikale miljøene, enten det heter seg det høyreekstreme miljøet eller det ekstreme muslimske miljøet.

Imamene må ta ansvar

Som opptakt til ungdomspartilederdebatten under Arendalsuka i august, inviteres lederne for ungdomspartiene til duell hos Nettavisen-podkasten Stavrum & Eikeland.

Denne gangen er det AUF og leder Astrid Hoem som duellerer med FpU-leder Simen Velle. Førstnevnte har opplevd terroren på nært hold, du hun overlevde Utøya som 16-åring.

– Vi ba høyresida ta ansvar etter 22. juli. Nå må vi be imamene ta ansvar, sier Hoem til Stavrum & Eikeland.

– Vi må snakke om hatet mot homofile og kvinners rettigheter som fins både i det ekstreme muslimske og høyreekstreme miljøer, fortsetter AUF-lederen.

I videoklippet under kan du se Hoem utdype mer:


At Velle og Hoem er enige i kampen mot terror, er de dypt uenig i det meste ellers. Blant annet har AUF-lederen lite sansen for FpU-lederens flørt med flerkoneri.

I videoklippet under kan du se Velle begrunne hvorfor han støtter flerkoneri:

Velle kommer også med en innrømmelse at han var glad for at det var Ap som styrte da Norge fant oljen på slutten av 1960-tallet.

I videoklippet under kan du se FpU-lederen komme med innrømmelsen:

I podkasten diskuteres også om at NRK, samt alle landets teatre bør selges, avvikling av folketrygden og polet, privatisering av alle sykehusene og universitetene og hva de liker minst med den andres partipolitikk.

Nettavisen gir deg ungdomspartilederdebatten

Det er Nettavisen Norsk debatt og Amedia-konsernet som står ansvarlig for Ungdomspartilederdebatten under Arendalsuka i august. Debatten holdes dagen før den «vanlige» partilederdebatten, og blir sendt fra hovedscenen på Kulturhuset.

Hør flere episoder av Stavrum & Eikeland på Spotify eller Apple Podcasts.

Gjester har vært tidligere statsminister i Danmark, Helle Thorning-Schmidt, tidligere statsminister Erna Solberg (H), Ap-leder og nåværende statsminister Jonas Gahr Støre, NRKs Fredrik Solvang, influenser Linnea Myhre, friidrettspappa Gjert Ingebrigtsen, finanstopp Knut Brundtland, skipsreder Herbjørn Hansson, samt investorer som Jens Ulltveit-Moe, Jan Petter Sissener, Kristian Adolfsen, Johan H. Andresen, Reynir Indahl, politiker-nestor Gudmund Hernes, Tinder-dama Cecilie Fjellhøy, oljeanalytiker Jarand Rystad, for å nevne noen.