Gå til sidens hovedinnhold

Vi er umettelige på storbyferier

Nordmenn får ikke nok av storbyferier, viser en landsomfattende undersøkelse. Øverst på ønskelisten står Roma. Her er våre favorittstorbyer.

I dag ble «Den store ferieundersøkelsen» presentert på Reiselivsmessen 2005. Undersøkelsen, som er gjennomført i hele Norge på oppdrag fra reisebyrået Berg-Hansen, viser at storbyferier er mer populære enn noensinne. I år skal halve befolkningen på storbyweekend.

Det er flest kvinner som vil reise på storbyferie. I undersøkelsen svarte 51 prosent av kvinnene at de trodde de skulle på storbyferie, mens 41 prosent av mennene svarte det samme.

Roma styrker sin posisjon som nordmenns favorittby. Syv av ti mener ifølge undersøkelsen at byen er attraktiv. På andreplass kommer London.

Undersøkelsen viser også at kvinner vil til byer som Roma, Paris og London, mens menn bytter Paris ut med New York på sin ønskeliste.

Her er storbyfavorittene. Byene er rangert etter popularitet.

1. Roma
2. Paris
3. London
4. Venezia
5. Barcelona
6. Praha
7. København
8. Madrid
9. Nice
10. New York
11. Amsterdam
12. Stockholm
13. Dublin
14. Budapest
15. Palma
16. Lisboa
17. Dubai
18. Berlin
19. Tallin
20. Riga
21. Krakow

Rangeringen er gjort etter følgende spørsmål ”Hvis du uavhengig av pris skulle velge en storby å tilbringe en weekendferie, hvor attraktive ville følgende byer vært?”. Svarene viser prosentandel av respondentene som har svart fire og fem på en skal fra en til fem er svært lite attraktivt og fem svært attraktivt.

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser

Kommentarer til denne saken