Gå til sidens hovedinnhold

Vi hamstrer TV-apparater

I løpet av året vil det være flere TV-er enn innbyggere i Norge. Men du må vente på prisfall for flatskjerm.

Det viser tall som bransjeorganisasjonen «Elektro- og Elektronikk Bransjen» la fram fredag. I fjor ble det solgt 392.000 TV-apparater, en økning på 12 prosent fra 2002. EE-Bransjen tror at økningen fortsetter i år.

- Ved inngangen til 2004 var det 4,4 millioner TV-apparater i bruk her i landet. Hvis salget stiger stabilt også framover og folketallet ikke øker uventet, vil hver nordmann få sin egen TV i oktober, sier informasjonssjef Erik Andersen i EE-Bransjen til TV 2 Nettavisen.

Andersen har derimot dårlige nyheter til deg som har lyst på en svær flatskjerm i stua. Selv om de store LCD- og plasmaskjermene har gått kraftig ned i pris de siste årene, noe som seksdoblet omsetningen i fjor, vil ikke prisene falle noe særlig de neste to årene.

Årsaken er at knapphet på materialene skjermene lages av, noe som gjør at etterspørselen ikke kan oppfylles.

Samlet ble det solgt forbrukerelektronikk og hvitevarer for 19,7 milliarder kroner i fjor, en økning på 12,7 prosent. Til tross for at det ble solgt nesten 100 000 VHS-maskiner viser statistikken at hjemmevideoens dager snart er talte og at DVD overtar.

Omsetningen av VHS-maskiner gikk ned med 52 prosent og spås ytterligere en halvering de kommende to årene.

Reklame

Nå gjør du utrolige kupp på vinterutstyr og vinterklær