Gå til sidens hovedinnhold

- Vi krevde emisjonen kansellert

Orkla krevde at den rettede emisjonen i Opticom mot Eric Simpson skulle kanselleres. - Det glemmer Robert Keith, sier investeringsdirektør Anders Berggren.

Berggren slår nå tilbake mot kritikken av Orkla i forbindelse med spillet rundt Fast og Opticom. Investeringsdirektøren bekrefter at han snakket med administrerende direktør Robert Keith i Opticom lørdag for to og en halv uke siden.

- Robert Keith glemmer en ting. At den rettede emisjonen måtte kanselleres og at det i stedet ble gjennomført en fortrinnsemisjon mot alle aksjonærene, eller en fortrinnsemisjon mot en bred gruppe investorer. Det skjedde ikke, sier Berggren til TV 2 Nettavisen.

Tvangssolgt
Deler av aksjene til styreformann Thomas Fussell og Keith ble tvangssolgt av deres bank Credit Suisse First Boston på en ettermiddag for fire uker siden. Bare timer senere gjennomførte Opticom-styret en rettet emisjon mot vennen Eric Simpson på 9,9 prosent av aksjekapitalen. Det er denne emisjonen Orkla ikke har mye sansen for.

Onsdag gikk Robert Keith ut i TV 2 Nettavisen og sa at han følte at Orkla og Berggren hadde kjørt et dobbeltløp, og at han hele tiden hadde ønsket et kompromiss. Keith fortalte at det i en samtale med Berggren lørdag for litt over to uker siden, ble satt frem tre krav fra Orkla-direktøren.

- Han ønsket to uavhengige styremedlemmer, han ønsket at både jeg og Thomas Fussell skulle redusere våre utbetalinger og at det skulle gjennomføres en gransking av disposisjonene i Opticom. Helt ok for oss, og vi avtalte at han skulle ringe meg mandag. Det gjorde han ikke, og jeg ventet til onsdagen før jeg prøvde å få kontakt, sa Keith til TV 2 Nettavisen.

Reduser lønningene
Berggren bekrefter at også lønningene til Keith og styreformann Thomas Fussell var et tema.

- Robert Keith sier at det er greit for han å snakke med dere, men hans inntrykk er at dere ikke ønsker et kompromiss. Stemmer det?

- Vi er alltid åpen for dialog, men en rekke disposisjoner den siste tiden har vært meget uheldige, sier Berggren.

- Sikter du da til Fast-kjøpet i Opticom?

- Ja, blant annet, fortsetter Berggren.

Ikke mot dialog
- Så begge parter ønsker en dialog. Hvem skal ta første telefonen?

- Jeg ønsker ikke å svare på det til pressen, sier Berggren.

Investeringsdirektøren hadde også fått med seg at storinvestor Torstein Tvenge mener at Orkla bidrar til å rasere Fast.

- Orkla har involvert seg i dette som en reaksjon på kritikkverdige forhold i Opticom, sier Berggren.

Han ønsker ikke å begi seg ut på personkarakteristikker, men forholder seg til sak.

- Ukultur
- Dette er et verdivalg for dem som ønsker å etterleve corporate governance, eierdemokrati og langsiktig verdiskapning mot de som står for ukultur, lukrative opsjoner, millionbonuser og rettede panikk emisjoner, sier Berggren.

Torstein Tvenge satte spørsmålstegn onsdag ved Orklas rolle i Opticom-saken og mener industrilokomotivet er i ferd med å rasere Fast.

- At Anders Berggren, som normalt er en meget dyktig og sindig mann, kan gjøre seg til en våpendrager for en meget spekulativ og kortsiktig investor som Spetalen er tragisk, sier Tvenge til TV 2 Nettavisen.

Opticom har vært i spill i litt over fire uker helt siden Credit Suisse First Boston tvangssolgte deler av aksjene til Fussell og Keith.

Siden TV 2 Nettavisen skrev for fem uker siden at Keith og Fussell kostet Opticom-aksjonærene 800 millioner kroner har Opticom steget med rundt 200 prosent.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken