Gå til sidens hovedinnhold

- Vi satser mer enn noensinne

Næringsminister Sylvia Brustad tar kraftig til motmæle mot steinhard kritikk fra landets småbedrifter.

I Nettavisen onsdag 11. februar gikk landets småbedrifter til frontalangrep på regjeringen. Ifølge Småbedriftsforbundet og Bedriftsforbundet bommer regjeringens mange krisepakker totalt på landets viktigste økonomiske sektor: Små og mellomstore bedrifter.

Les mer i saken: Her er regjeringens krisetabbe

Motmæle
Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad tar imidlertid kraftig til motmæle.

- Vi satser mer enn noensinne på små- og mellomstore bedrifter, sier Brustad til Nettavisen.

Hun mener statsbudsjettet og de ulike tiltakspakkene inneholder en rekke tiltak som indirekte og direkte vil gi positive ringvirkninger for småbedriftssektoren.

- Det ekspansivt statsbudsjettet som trådte i kraft 1. januar vil ha store ringvirkninger for de små- og mellomstore bedriftene. Tenk bare på alle håndtverkerbedriftene som vil nyte godt av den storstilte satsingen i bygg- og anleggsbransjen, sier Brustad.

Les også: Her er det full krise

To milliarder
Hun peker videre på en vesentlig økning av rammene for Innovasjon Norge og det nye etablererstipendet som ifølge departementets beregninger vil bidra til mange nye bedrifter.

- I tillegg sprøyter vi inn to milliarder kroner i økt egenkapital til det statlige investeringsselskapet Argentum, noe som vil gi stor uttelling for småbedriftene, sier Brustad.

Statsråden fremhever også økte avskrivningssatser i Skattefunnordningen, økt fleksibilitet i permitteringsreglene og ordningen med tilbakeføring av underskudd.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene