Vi tror mest på forbrukermyndighetene

En fersk undersøkelse fra MMI viser at Forbrukerombudet har best omdømme blant norske institusjoner. Like bak ligger Forbrukerrådet, som hele tre av fire nordmenn har et godt inntrykk av. Både Høyesterett og Mattilsynet havner bak forbrukermyndighetene på listen.

24.11.04 15:54

Undersøkelsen har kartlagt det norske folks holdninger til våre samfunnsinstitusjoner, og viser at vi setter størst pris på ombudene og tilsynene. De ideelle organisasjonene får også høy poengsum, skriver forbrukerportalen.no.

Hele 81 prosent har godt inntrykk av Forbrukerombudet, mens 74 prosent har tillit til Forbrukerrådet. Deretter følger NRK og Brønnøysundregistrene. Datatilsynet og Mattilsynet havner like bak. Røde Kors og Frelsesarmeen topper blant organisasjonene.

- Rapporten fra undersøkelsen viser at Forbrukerrådet blir oppfattet som en dyktig hjelper og vaktbikkje i forbrukersamfunnet. Vi kommer jo bedre ut enn selveste Høyesterett, sier direktør Erik Lund-Isaksen i Forbrukerrådet.

Dårligst ut kommer de politiske partiene og samferdselssektoren. Kristelig Folkeparti, fulgt av Venstre og Fremskrittspartiet har dårligst omdømme blant partiene. SV og Arbeiderpartiet har klart best rykte blant folk flest.

Undersøkelsen omfatter 82 utvalgte etater og 37 organisasjoner. De ulike instansene er målt etter totalinntrykk, samfunnsansvar, effektivitet og økonomisk styring, åpenhet og informasjon og kompetanse og fagkunnskap.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.