Vi vil ha en mann som sjef

Seks av ti nordmenn sier det ikke betyr noe om sjefen er mann eller kvinne. Men blant dem som mener at kjønn spiller en rolle, vil et overveldende flertall ha en mannlig sjef.

17.11.03 15:26

Det går fram av en fersk undersøkelse utført av rekrutteringstjenesten Monster.

Undersøkelsen avslører at flesteparten av de som mener kjønn spiller en rolle, foretrekker en mannlig sjef. Av de 942 som ble spurt, svarte 60 prosent at kjønn er helt irrelevant, 28 prosent ville ha en mann som sjef, mens bare 12 prosent foretrakk en kvinne.

- I forhold til den stadig tilbakevendende debatten om kvinnelige ledere, viser denne undersøkelsen at nordmenn flest ikke mener det har noen betydning hvilket kjønn lederen har. Samtidig er det et tankekors at kun 12 prosent helst vil ha en kvinnelig sjef, sier Area Manager for Monster i Norge, Charlotte Evenseth.

På europeisk nivå hevder mannen seg enda litt bedre. Blant de 25.000 som deltok i undersøkelsen, svarte halvparten at kjønn ikke spiller noen rolle. En av tre ville ha en mannlig sjef, mens bare en av seks foretrakk en kvinne.

Enda mer oppsiktsvekkende er det kanskje at det er damene som aller helst vil ha en mannlig sjef. I den europeiske undersøkelsen vender hele tre av fire kvinner tommelen opp for en mann, mens bare drøyt halvparten av mennene gjør det samme.

- I Norge viser undersøkelsen at av dem som ønsker et av kjønnene som leder foretrekker 74 prosent av mennene mannlig leder, mens 68 prosent av kvinnene foretrekker det samme, supplerer Evenseth.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.