*Nettavisen* Økonomi.

Vil boikotte Norske Skog

Skogeiere maner til kamp mot nedleggelsen av Union i Skien.

05.08.05 08:47

- Skogeiernes representanter bør ta et oppgjør med ledelsen i Norske Skog, sier skogeier og Norske Skog-aksjonær Halvor Western til Dagens Næringsliv.

Sammen med skogbruker-kollega Thomas N. Fearnley tar han til orde for at Skogeierforbundet setter i gang en samlet leveringsstopp av tømmer til Norske Skog, for å presse selskapet til å bevare Union-fabrikken.

Skogeierne frykter at Follum er den neste fabrikken Norske Skog ønsker å legge ned. I så fall vil mange skogeiere ha problemer med å få avsetning for tømmeret sitt.

Western mener at ledelsen i Norske Skog har glemt hvorfor konsernet i sin tid ble dannet, og utelukker ikke at skogeierne i fremtiden kan bli tvunget til å starte et nytt Norske Skog.

Samtidig sier styreleder Helge Evju i Viken Skog, Norske Skogs største enkeltaksjonær med 8,18 prosent av aksjene, at det er uaktuelt med flere nedleggelser.

- Det er totalt uaktuelt å forestille seg at Norske Skog skulle ha færre enn tre anlegg her i landet. Nå merket jeg meg at konsernsjef Jan Oksum i Norske Skog i går sa at nedleggelsen av Union var første trinn i en restruktureringsplan for selskapets anlegg i Norge. Det går vi ut fra at ikke bare er noe han sier ut i løse lufta, men at det er realiteter i det. Den formuleringen kommer vi selvsagt til å bruke for alt den er verdt, sier Evju til Nationen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.