Gå til sidens hovedinnhold

Vil bygge gasskraftverk nå

Faren for politisk rabalder stopper ikke Naturkraft. Nå vil de ikke vente lenger med å bygge gasskraftverk uten rensing.

Myndighetene ga i 1997 Naturkraft konsesjon for bygging av gasskraftverk på Kårstø i Rogaland. Nå mener selskapet at de har ventet lenge nok. De vil bygge gasskraftverket uten rensing av klimagassen CO2, og de vil starte allerede i høst, melder NRK.

Tror på lønnsomhet
Mangel på elektrisk kraft og prognoser om høye elpriser de neste 20 årene gjør at Naturkraft nå tror på lønnsomhet for sitt gasskraftverk.

Den endelige beslutningen skal de ta i juni, men informasjonssjef Geir Fuglseth i Naturkraft sier til NRK at de ikke ser noen spesielle hindere.

- Oppstarten vil skje i løpet av høsten, sier Fuglseth.

Politisk motstand
Selv om det i sin tid ble gitt konsesjon for bygging av tre gasskraftverk uten CO2-rensing, har den politiske motstanden vært sterk. I 2000 gikk Bondevik av som statsminister på grunn av politisk nederlag rundt gasskraftsaken.

SVs Hallgeir Langeland sier regjeringen nå må gå i dialog med Naturkraft for å få til rensing av det planlagte gasskraftverket, melder NRK.

3 terrawatt-timer i året
Gasskraftverket planlegges bygget for en produksjonskapasitet på cirka 400 megawatt (MW), tilsvarende en årlig produksjon på om lag 3 TWh ved full kapasitetsutnyttelse. Dette gir en tilvekst til den norske elektrisitetsforsyningen på om lag 2,5 prosent, ifølge Naturkraft.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken