Gå til sidens hovedinnhold

Vil bygge på Union-tomta

Lokalpolitikerne ser nye muligheter for Union-tomta i Skien.

De åpner for eiendomsutvikling hvis industrien blir lagt ned, melder TV 2 Nyhetene.

Ekspertene mener området kan være verdt flere hundre millioner kroner.

Skiens ordfører Bente Hadami (SV) er fortsatt optimist på Unions vegne, men det fins også andre planer for industriområdet på Klosterøya.

Eiendomsspekulantene regner nå på hva Union-tomta er verdt uten industri.

- Det er ganske mange grupperinger som arbeider med dette her. Selv kjenner jeg til tre grupperinger som sitter og regner og titter på dette nå, sier advokat Stein Birger Johnsen til TV 2 Nyhetene.

Og blir det ikke industri, åpner også politikerne for både park og boligbygging på Klosterøya.

- Hvis scenariet blir en flytting eller avvikling av fabrikken, er det helt klart at det er verdifullt område som vi må utvikle til beste for byen, sier Hadami.

Petter Øygaarden er stor på eiendomsutviklling i Grenland. Han mener Union-tomta er Grenlands indrefilet.

- Kjempeattraktivt. Det er klart at i grenlandssammenheng er dette en av de absolutt beste sentrumstomter for utvikling, sier han til TV 2 Nyhetene.

- Ser man på Union som et eiendomsprosjekt, er ikke tilbudet på 100 millioner kroner fra Petter Stordalen og Øystein Stray Spetalen spesielt godt, sier Øygaarden, som er administrerende direktør for Bratsberg Brygge.

- La oss si at tomteverdien er mellom 2000 og 3000 per kvadratmeter. På 60 mål kan du bygge en del kvadratmeter. Jeg tror i hvert fall det er mulig å betale opptil flere hundre millioner for å utvikle denne eiendommen, mener han

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin

Kommentarer til denne saken