*Nettavisen* Økonomi.

Vil bygge ut nytt oljefelt

Foto: Erik Johansen (Scanpix)

Statoil har bestemt seg for å be offshore-leverandørene bruke de små grå til å foreslå en installasjon som kan hente opp oljen fra det vesle Volve-feltet i Nordsjøen.

Volve-feltet inneholder rundt 60 millioner fat olje samt en milliard kubikkmeter gass. Feltet ligger kun åtte kilometer nord for den digre hovedplattformen på Sleipner-feltet, og Volve-gassen vil sannsynligvis bli sluttbehandlet her.

Nå vil Statoil be leverandørene bruke all sin kreativitet på å foreslå en utbyggingsløsning som kan gjøre Volve lønnsomt. Invitasjonen til å komme med et pristilbud blirn sendt ut i slutten av januar.

- Dette er en milepæl for prosjektet. Tilbudene vil danne grunnlag for en mulig beslutning om å bygge ut Volve, sier ifølge Statoils prosjektleder Einar Erfjord.

Skulle Volve-feltet vise seg å være lønnsomt, kan utbyggingsplanen bli oversendt Olje- og energidepartementet allerede i år. Produksjonsstart kan tidligst bli høsten 2005.

Statoil er operatør for Sleipner-lisensen, med en eierandel på 49,6 prosent. De øvrige partnerne er ExxonMobil (30,4), Total (10) og Norsk Hydro (10).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.