*Nettavisen* Økonomi.

Vil finne mystisk hovedeier

Forsvaret og politiet er på jakt etter den hemmelige eieren av selskapet Ventelo, som forsyner etatene med telefonitjenester for mange hundre millioner kroner.

09.01.06 08:32

I mai 2003 kapret teleselskapet Ventelo Forsvaret som storkunde, noe som var en overraskelse ettersom Ventelo på det tidspunktet var en mygg på det norske telefonimarkedet.

Lørdag kom et frem at nordmannen Conrad Clauson styrer milliardverdier i Ventelo fra sin base i London, gjennom Nampor Investment Corp. på de britiske jomfuøyer. Clauson har tidligere blitt sparket fra sin forvalterjobb i Credit Suisse First Boston, etter at han drev «butikk i butikken», skriver Dagens Næringsliv.

Nå vil Forsvaret se nærmere på hvem som egentlig står bak Ventelo. Selskapet selv vil ikke fortelle hvem som eier Nampor Investement Corp. Også to andre selskaper registrert i skatteparadiset har andeler i Ventelo.

Politiet inngikk sist uke en avtale til en verdi på 150 til 180 millioner kroner med Ventelo, og vil også se nærmere på selskapet. Etaten har ennå ikke underskrevet kontrakten med teleselskapet.

Clauson har på kort tid kjøpt ny villa i London, nytt jetfly og ny yacht for til sammen rundt en halv milliard kroner. Han sier selv han bare gjør konsulentoppdrag for Nampor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag