Gå til sidens hovedinnhold

Vil fjerne Odfjell

De ansatte i Orkla er svært misfornøyde med styreleder Johan Fredrik Odfjell. I løpet av dagen vil de sende et mistillitsforslag til bedriftsforsamlingens leder.

Orkla-styrets avgjørelse om å sparke Finn Jebsen som konsernsjef har satt sinnene i kok hos de ansatte. Spesielt ansatterepresentantene i styret føler seg forbigått.

- Det er ingen tvil om at vår argumentasjon ikke har nådd frem, sier konserntillitsvalgt Aage Andersen til TV 2 Nettavisen.

Andersen forteller at de ansatte vil sende over et mistillitsforslag mot styreleder Odfjell, sannsynligvis i løpet av dagen. Forslaget vil bli sendt til bedriftsforsamlingens leder Harald Arnkværn.

Tre punkter
Det er ifølge Andersen tre punkter de ansatte reagerer på.

For det første synes de ikke at Odfjell har gjort et tilfredsstillende arbeid i forhold til prosessen og saksforberedelsene før Jebsens avgang. Odfjells mangelfulle støtte overfor selskapets ledelse er det andre punktet.

Det tredje, som kanskje veier mest, er at ansatterepresentantene føler styreformannen holdt tilbake informasjon.

- Han ringte rundt til de aksjonærvalgte styremedlemmene, men ikke til oss. Odfjells unnskyldning var at han ikke hadde tid, forteller Andersen, som ikke synes forklaringen holder vann.

Mistillitsforlaget vil i så fall bli stemt over på neste bedriftsforsamling i midten av februar.

Lå i kortene
Den konserntillitsvalgte vil ikke si noe om de ulike aksjonærenes rolle i spillet rundt Jebsens avgang, men mener det hele var et «velregissert drama, med manus skrevet langt tilbake i tid». Andersen påpeker at Jebsen ble tatt på detaljer, og at Odfjell til å begynne med mente at den manglende informasjonen om budplikten i svenske Sapa ikke ville få store konsekvenser.

- Hele saken illustrerer bare hvordan Odfjell er som person, mener Andersen.

De ansatte er nå spente på hvem som blir Jebsens etterfølger.

- Det er tragisk og svært trist for Orkla at Jebsen forsvinner. Han har vært med på å bygge opp et svært veldrevet konsern, som har gitt stort utbytte til sine eiere. Orkla vil også i 2004 vise til gode resultater, påpeker Andersen.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken