Gå til sidens hovedinnhold

- Vil følge ølkrigen nøye

Sosialminister Ingjerd Schou (H) er bekymret over effektene av priskrigen på øl. – Vi vil følge utviklingen nøye og se på lovligheten i dette, sier hun til TV 2 Nettavisen.

TV 2 Nettavisen kunne tirsdag skrive at flere av de store dagligvarekjedene i Norge har opplevd det reneste salgsrushet på øl etter at priskrigen startet sent i august. Bunnpris har opplevd en samlet omsetningsvekst i ølsalget på 55 prosent.

Tallene har fått sosialminister Ingjerd Schou (H) til å reagere. Hun frykter uheldige konsekvenser av en langvarig priskrig.

Følger priskrigen
- Foreløpig skal vi se hvor lenge dette varer. Men jeg vil sikre meg at dette skjer i lovlige former, og vi vil følge utviklingen nøye, sier hun til TV 2 Nettavisen.

Sosialdepartementet gjennomgår nå alkoholloven. Schou utelukker ikke at det kan være en mulighet til å begrense mulighetene for kraftige prisreduksjoner på alkoholvarer.

- Jeg vil ikke komme med noen signaler om dette på nåværende tidspunkt. Her er situasjonen at produsentene har kuttet i prisen, og det er ikke ulovlig. Men det er samtidig klart at de som har fått bevilgning til salg har et eksplisitt ansvar for å utøve det tillitsforholdet på en forsvarlig måte. Vi vil nå granske om dette foregår innenfor rammene som ligger i salgsbestemmelsene og markedsføringsdelen, sier hun.

Bryggeriene i skvis
Feiden mellom blant annet Ringnes og Hansa har ført til at forbrukerne kan handle øl ned til 8,90 kroner for en 0,33 liters flaske.

Bryggeri- og mineralvannforeningen poengterte overfor TV 2 Nettavisen tirsdag at priskrigen er å betegne som svært uheldig, og at bryggeriene her har kommet i skvis mellom avgifter til staten og krav om billigere øl fra dagligvarebransjen.

- Merkelig kutt
Schou påpeker at hun synes det er bemerkelsesverdig at bransjen har mulighet til å kutte såpass kraftig i prisen, samtidig som de krever avgiftskutt.

- Ja, vi stusser på at bransjen har så gode marginer at de ser rom for å kutte så mye i prisen. Det vil også ligge på minnet neste gang det kommer krav om avgiftskutt, sier Schou.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter