*Nettavisen* Økonomi.

Vil forsikre seg mot seg selv

Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX

Styret i Norges Bank er redd for å gjøre kostbare feil. Nå forsikrer stadig flere av styremedlemmene seg mot tabber.

22.02.05 08:33

Det hviler et tungt ansvar på skuldrene til styret i Norges Bank. Styret, under ledelses av sentralbanksjef Svein Gjedrem, har ikke bare ansvaret for renta, men også Oljefondet.

Det tunge ansvaret får nå stadig flere styremedlemmer til å tegne seg forsikring mot tabber i styrerommet, skriver Aftenposten.

- Styret har bedt oss om å kartlegge hvilke ordninger som finnes, sier informasjonsdirektør Poul Henrik Poulsson i Norges Bank til Aftenposten.

Han vil ikke avsløre hvorfor styret i Norges Bank nå har fattet interesse for styreansvarsforsikring.

Nøyaktig hvilke tabber styremedlemmene ønsker å forsikre seg mot er også uklart. Det er for eksempel uklart om styret kan forsikre seg mot tabber som fører til at renten blir liggende for høyt og fører til tap av arbeidsplasser.

Norges Bank har nå bedt Nærings- og handelsdepartementet om å få en oversikt over hva som er praksis når det gjelder styreansvarsforsikring i hel- og delstatlige selskaper.

I sin forespørsel peker styret på ansvaret de sitter på for blant annet pengepolitikken, finansiell stabilitet og kapitalforvaltning. I tillegg kommer ansvaret for Oljefondet, som for lengst har passert 1.000 milliarder kroner i verdi.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.