*Nettavisen* Økonomi.

Vil gi rentefrie lån til muslimer

Selskapet FinansInvest jobber med å lansere egne sharialån – lån uten renter.

11.08.05 16:22

Det høres for godt ut til å være sant, men lånene selskapet FinansInvest i Oslo ønsker å tilby muslimer i Norge skal være rentefrie. Det betyr ikke at lånene skal være gratis, men for å tilfredsstille islams renteforbud blir det ikke beregnet renter på lånet.

Fast beløp
- Ifølge islamsk tro skal man ikke ta økonomisk risiko, og man skal ikke tjene på andres nød, forklarer finansrådgiver Shahzad Yaqub i FinansInvest til TV 2 Nettavisen.

- Men hvordan tjener man penger på lånet?

- Banken kjøper opp 80 eller 90 prosent av leiligheten eller huset. Så avtaler man en fast sum som du betaler ned på, sier Yaqub.

- Så det blir nesten som et veldig langt fastrentelån?

- Ja, det kan du si. Dette er en bank som er litt annerledes, men den skal være konkurransedyktig med en vanlig kommersiell bank, sier Yaqub.

Stort marked
Selv om sharialån er et tilbud som frister konservative muslimer mest, tror Yaqub at det er marked for denne type lån i Norge.

- Vi ser jo at det er et marked for dette. De fleste muslimer i Norge synes nok det er greit med et vanlig lån, siden de ikke har noe annet alternativ til vanlig lån, som for eksempel sharialån, forteller Yaqub.

Han understreker at lånetilbudet ennå ikke er klart, men at FinansInvest jobber for å kunne tilby dette i fremtiden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag