*Nettavisen* Økonomi.

Vil gi utvikler 2,7 millioner for å redde egen utsikt

Tomten til utbyggingen til Aker Utvikling. Trygve Brudevold bor i det hvite huset i bakgrunnen til høyre. Foto: Google Maps

Nabokrangel i Holmenkollåsen forsøkt løst med fet sjekk.

24.03.12 15:28

Eiendomsutvikler Trygve Brudevold (91) er i konflikt med Aker Utvikling.

Årsaken er at Aker utvikling ønsker å bygge hvite funkisbygg i et villaområde i Holmenkollåsen, skriver Dagens Næringsliv tirsdag.

Naboklagene hagler, og Brudevold er en av de som har latt seg provosere av planene.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

- Dette området har konvensjonelle villaer. Rettvinklet hvitt funkis passer dprlig inn. Det ser imidlertid ut for at Plan- og bygningsetaten har lett for å godkjenne forslag som kommer fra dette firmet, sier 91-åringen til DN.

I fjor saksøkte Trygve Brudevold Aker Utvikling etter at de la fram planene for et byggeprosjekt i hans nabolag. Grunnen skal ha vært at de planlagte boligene ville ødelegge utsikten og bryte med eksisterende bebyggelse.

I Aker Utvikling mener man ikke Brudevold har noen sak.

- Det er helt latterlig. Han har bygd ut 50.000 boliger siden han startet, så klager han når det bygges i eget nabolag. Snakk om å kaste stein i glasshus, sier André Falchenberg, eier og styreleder i Aker Utvikling. Han innrømmer at det ofte kommer inn klager på firmaet, men sier at det er fordi folk ikke liker forandringer.

17. januar inngikk partene et forlik. Ifølge Aker Utvikling ble de enige om å fjerne et hus og senke taket på to av husene. For det ble firmaet kompensert med 2,7 millioner kroner, som kom ut at Trygve Bruvolds lommer.

Nå har imidlertid Aker Utvikling brutt forliksavtalen, slik at konflikten er langt ifra over.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.