*Nettavisen* Økonomi.

Vil ha 30 millioner for strandperle

Foto: (privat)

Tregt salg av luksuseiendommer skremmer ikke selgerne av denne super-eiendommen på Tjøme.

19.05.09 16:22

Eiendommen med adresse Nordhavna 10 og 11 ligger i et av Norges 3 dyreste hytteormåder. Egentlig dreier det seg om to familiehytter som selges samlet.

Eiendommen ligger helt nede i vannkanten ved eksklusive Røssesundet på Tjøme.

- Denne eiendommen har en fantastisk beliggenhet. Det er 2 separate eiendommer, men de selges samlet, sier eiendomsmegler Jens Arne Dammyr i Privatmegleren til Nettavisen.

Boliga.no: Hold oversikten over boligmarkedet

Stor «hytte»
Den ene hytta ligger helt nede i vannkanten, mens den andre ligger litt tilbaketrukkket fra vannet. Samlet boareal er på 226 kvadratmeter, mens tomten er på nesten 5,7 mål.

Se hele annonsen her.

Med på kjøpet følger egen strandlinje på 60 meter. Den ene hytta har innlagt vann, mens den andre har vann til hytteveggen.

Meglerguiden:Finn billigst og best boligmegler

Dyrest
Prisen på 30 millioner kroner gjør eiendommen til den dyreste strandeiendommen til salgs i år. Nest dyrest er «Villa Haga» på Larkollen , som nylig ble lagt ut for 29 millioner kroner.

Det har ikke vært spesielt lett å selge dyre strandeiendommer de siste per årene. På Bamble i Telemark ligger øya Såstein. Den ble lagt ut sommeren for 2 år siden til 25 millioner kroner, men er ennå ikke solgt.

Prisreduksjonene har kommet på løpende bånd. Nylig ble den fallerte finansmannen Jostein Eikelands eiendom i Blindleia utenfor Lillesand annonsert med en prislapp på 20 millioner kroner . Dette er 16 millioner kroner under prisforlangende i fjor sommer, på 36 millioner.

Rekordene
Når prisene bikker 30 millioner kroner, nærmer man seg de aller dyreste som noensinne er omsatt i Norge. For to år siden kjøpte den danske næringslivstoppen Brian Jebsen Sjøbakkveien 27 utenfor Sandefjord for 32 millioner kroner. Han rev den gamle hytta, og bygger nå nytt.

I Blindleia ble det satt prisrekord i 2004 da Ola Mæle solgte en eiendom for 34 millioner kroner til Karl Johan Sunde for 34 millioner kroner.

Les mer om dyre hyttetransaksjoner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.