*Nettavisen* Økonomi.

Vil ha bedre matmerking

Foto: Illustrasjon (Scan-foto: Anders Knudsen)

Nå skal det bli lettere å se om matvarene i butikken har vært fryst ned og tint opp før du kjøper dem.

02.02.05 15:43

Mattilsynet inviterte de ulike aktørene til et møte onsdag, for å se på hvordan produsentene best kan opplyse om behandlingen av matvarene.

Konklusjonen var å danne en arbeidsgruppe, bestående av bransjeforeninger, forbrukersiden og Mattilsynet. Gruppen skal utforme felles retningslinjer for hvordan tinte matvarer skal merkes, opplyser tilsynet i en melding.

Det vil si at du i fremtiden lettere skal kunne se om kjøttet eller lompene du kjøper har vært fryst ned og tint opp før de er kjørt ut i butikkhyllene.

- Retningslinjene blir klare om kort tid, sier rådgiver Anita Nesbakken i Mattilsynet til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Nesbakken kan forbrukerne i fremtiden vente bedre informasjon, og de vil slippe å føle seg villedet.

Det har hittil vært ulik praksis i matvarebransjen i forhold til å informere forbruker om behandling av produktet. Kjøtt- og fiskebransjen har gitt fryse-informasjon om enkelte av sine varer, mens bakervarebransjen ikke har opplyst at for eksempel brød har vært fryst og senere tint opp.

Også EU har valgt å se nærmere på problemstillingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.