Vil ha fengsel for firebarnsmor

Aktor viste ingen nåde da hun ba om 18 måneders fengsel for en bedrageritiltalt kvinne i Tromsø.

20.01.05 07:12

Den kjente foretningskvinnen i Tromsø er tiltalt for å ha forsøkt å overføre 2 millioner kroner fra en konto i Sparebank1 Nord-Norge til sin privatkonto i Nordea.

Aktor Ida P. Munch-Ellingsen mener det er bevist at kvinnen reiste til Bergen og bevisst oppsøkte Sparebanken Vest i Bergen etter stengetid for på den måten å kunne forlede en ansatt til å overføre pengene, skriver Nordlys.

Den tiltalte kvinnen fikk innvilget kreditt i Sparebank1 Nord-Norge i 2000. Påtalemyndigheten mener at tiltalte må ha visst at kassakreditten var brukt opp, og at hun derfor forsøkte å overføre penger som hun ikke hadde rett til.

Et kjernepunkt i saken er at Sparebank1 Nord-Norge hadde glemt å fysisk slette kassakreditt-kontoen selv om avtalen var sagt opp. Kvinnens forsvarer mener derfor at banken må ta ansvaret siden kontoen tilsynelatende var tilgjengelig. Banken anmeldte imidlertid kvinnen da hun forsøkte å overføre pengene fra kontoen.

Aktor mente derimot at det ikke fantes noen formildende omstendigheter, og ba retten ikke la seg «forlede» av en kvinnes tårer.

Forsvarer ba om full frifinnelse i saken. Han la også vekt på at kvinnen i flere år har hatt store økonomiske problemer, og at hun måtte ta det fulle omsorgsansvaret for fire barn etter at ektemannen ble syk. Store deler av beløpet hun skulle overføre var beviselig ment til å betale regninger.

Dom i saken blir forkynt torsdag klokka 14 i Nord-Troms tingrett

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.