*Nettavisen* Økonomi.

Vil ha full bonusrapport

Foto: Illustrasjon (Scan-foto: Anders Knudsen)

Matvarekjeder og leverandører må snart rapportere inn bonuser til Konkurransetilsynet. Flertallet på Stortinget vedtar trolig en ny paragraf for å få oversikt over pengestrømmen.

Det er Øystein Hedstrøm (Frp) som har lagt frem forslaget til den nye paragrafen. Han satser på at det blir behandlet innen en måned.

- Vi fikk en ny konkurranselov ifjor, men når vi ser hva som er avdekket av alle mulige utvekster av konkurransehemmende atferd, er det allerede behov for å gjøre noe sier Hedstrøm til Dagens Næringsliv.

Forslaget går blant annet ut på at matvarekjeder og viktige leverandører må rapportere alle bonusavtaler til Konkurransetilsynet. Innrapporteringen skal skje minst en gang i året.

I tillegg må leverandørene redegjøre for hvilke motytelser de får, samt oppgi representasjonskostnader. Dersom de ulike aktørene ikke gir de opplysningene de skal, skal de ilegges bøter.

Mens moderniseringsminister Morten A. Meyer (H) avviser behovet for en lovendring, er både Arbeiderpartiet og SV positive til Hedstrøms forslag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.