Oslo (ANB): Norske reisende er lite fornøyd med å betale ekstra for hotelltjenester, viser en undersøkelse gjennomført av hotellbookingsiden Hotels.com.

Den minst populære utgiften på hotelltjenester er trådløst internett. Hele 91 prosent misliker sterkt å måtte betale for trådløs surfing - de vil at det skal være gratis.

- Gode tilbud
Undersøkelsen viser at reisende blir stadig mer oppmerksomme på å få feriepengene til å strekke litt lenger, ifølge kommunikasjonsdirektør Alison Couper i Hotels.com.

- Ekstra hotelltjenester kan virkelig bidra til dette. Det kan være lurt å se hva som er inkludert i prisen, ettersom det ofte er gode tilbud om du sjekker litt rundt før du bestemmer deg for hvor du skal bo, mener Couper.

- Surfer du litt rundt, kan du finne svært gode tilbud på flere tusen hoteller verden over. Sjekk nøye – det har aldri vært et bedre tidspunkt til å få pengene til strekke litt lenger, fortsetter hun.

Nesten sju av ti mener også at morgenmåltidet burde være gratis. På en soleklar tredjeplass over utgifter man helst vil unngå på hoteller, finner man parkering. 65 prosent av de spurte mener at man bør få parkere bilen uten ekstra kostnad.

Les også: Nå kommer billig-hotellene

Medbrakt på rommet
Nordmenn har tydeligvis blitt mer kostnadsbevisste med årene, tror Alison Couper.

- Mange tenker seg for eksempel om både en og to ganger før de forsyner seg fra minibaren. På spørsmålet om de ville brukt minibaren i løpet av en ukes ferie på et hotell, svarer 56 prosent at de ikke ville brukt minibaren i det hele tatt. Faktisk sier 78 prosent at de heller kjøper drikke og snacks i butikken og nyter det på hotellet, avslører hun.

Av de som bruker minibaren, sier mesteparten at de forsyner seg med øl.

Undersøkelsen, som er gjennomført blant 1.815 reisende fra hele verden i perioden 21. juli - 11. august 2010, viser også at 65 prosent vil at det skal ligge sunn snacks på hotellrommet - gratis. (ANB)