Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha mer sikkerhet hos Røkke

Folketrygdfondet vil ha mer sikkerhet hos Kjell Inge Røkke, men har hatt problemer med å bli hørt.

Røkke viste denne uken triks en sann finansakrobat verdig. Gjennom et snedig grep ble kreditorene gjort stemmerettsløse dersom de skulle tiltre sine pant i det gjeldstyngede Aker RGI-systemet.

Blant de som likte dette svært dårlig, var Folketrygdfondet, en av Røkkes bitreste motstandere gjennom flere år. Foketrygdfondet har pant i aksjer i Aker RGI-systemet som sikkerhet for oppgjør etter tvangsinnløsningen i det samme selskapet.

Flere aksjer
Saken skal endelig avgjøres i rettsapparatet senere i år. Nå vil Lindholt og co ha bedre sikkerhet etter at stemmeretten er fjernet. Fondets advokat, Helge M. Svarva hos advokatfirmaet Wiersholm Mellbye & Bech, bekrefter at en av løsningene kan være å kreve flere aksjer i pant.

- Det er et nærliggende alternativ å få flere aksjer nå som sikkerheten er svekket, sier han til TV 2 Nettavisen.

Folketrygdfondet har fra før hatt en dialog med Aker RGI-systemet for å øke sin sikkerhet.

- Problemet er at saken nå står i et annet lys, sier han.

Vanskelig med informasjon
Svarva sier de hadde et møte med Røkke-advokat Geir Mikalsen i BA-HR tirsdag, men det har vært vanskelig å få informasjon. Ifølge Svarva har han torsdag mottatt informasjon fra BA-HR.

- Vi har etterspurt en del informasjon om det som har skjedd, og det har vi nå fått på fax. Men vi har ikke rukket å se på det ennå, sier han.

Et sentralt spørsmål er hvorfor ikke også de mindre kreditorene ble varslet om de betydningsfulle endringene i Røkkes selskapssystem. Ifølge Svarva burde dette ha skjedd i samsvar med pantsettelsesavtalene.

- Tilsynelatende jobber enkelte hos BA-HR med innløsningssaken, mens andre jobber med dette. Det er vanskelig å si i hvilken grad de jobber sammen om dette, men det kan vel være en fordel for dem å kunne si at de har tette skott her.

- Men det er utilfredsstillende for oss. Vi vil ha informasjon, sier Svarva.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter