Vil ha skatt på bonuspoeng

Politikerne finner stadig nye måter for å blokkere flyselskapenes bonusordninger. I Danmark er det flertall for å beskatte bonusreisene.

14.01.04 11:30

Det er Arbeiderpartiets danske søsterparti Socialdemokraternes som ifølge avisa Børsen har tatt initiativet til å innføre skatt på bonusreiser, og forslaget får støtte fra et flertall i Folketinget. Dermed blir det ikke fullt så hyggelig for våre danske naboer å fly «gratis» i tida framover.

- Naturligvis skal bonusordningen beskattes, så lenge det er definert som skattepliktig inntekt. Men vi ville foretrekke at bonusordninger blir betraktet som en rabatt på like for som for eksempel den rabatten kundene får når de kjøper bensin på bensinstasjonen, sier skattepolitisk talsmann Mikkel Dencker i Dansk Folkeparti.

I dagens regelverk er verken flyselskapene eller de flyreisende pliktige til å innberette bonuspoeng til myndighetene, men dette vil politikerne altså forsøke å gjøre noe med.

Norske politikere gjorde et liknende forsøk på å beskatte bonusreiser for noen år siden, men forsøket strandet blant annet fordi flyselskapene nektet å gi fra seg de nødvendige opplysningene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag