*Nettavisen* Økonomi.

Vil ha slutt på advokat-slaveri

Et utvalg satt ned av Advokatforeningen vil ha slutt på at advokatfullmektiger i mange selskaper må jobbe på provisjon. Fast lønn og mindre arbeidspress fra partnerne er blant løsningene.

07.01.04 08:39

Utvalget vil også at fullmektigene får grundig oppfølging, kursing og innføring i etikk av partnerne, skriver Finansavisen.

Det er spesielt små advokatfirmaer som gir fullmektigene provisjonsbasert lønn. Resultatet kan være at fullmektigene tyner for mye penger ut av klientene.

Men også de store firmaene vet å skape fete inntekter på fullmektigene. De opererer gjerne med mange fullmektiger per partner. En av effektene kan være at fullmektigene blir svært interesserte i å holde saker i gang, for å skape inntekter på denne måten.

- Vi i utvalget har sett på det etiske perspektivet, så får firmaene ta seg av det kommersielle. Vi vet at et provisjonsbasert system kan gi incitament til uetisk opptreden, sier leder av utvalget, Susanne Munch Thore, til Finansavisen.

Advokatfirmaene må imidlertid ikke følge opp retningslinjene, og Advokatforeningen har heller ikke noen sanksjonsmuligheter overfor firmaer som ikke tar utvalgets avgjørelser til etterretning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag