*Nettavisen* Økonomi.

Vil ha uføre i arbeid

Nesten en tredjedel av alle nye uføre får tidsbegrenset uførestønad, og størst er andelen for aldersgruppen under 50 år. - Dette er en god start på en viktig ordning for å hindre varig utstøting fra arbeidslivet, sier trygdedirektør Arild Sundberg.

25.01.05 12:34

Ett år etter innføringen av ordningen med tidsbegrenset uførestønad, har 28 prosent av alle nye uføre i 2004 fått ytelsen. For aldersgruppen under 50 år er andelen 57 prosent, skriver Trygdeetaten i en pressemelding tirsdag.

For aldersgruppen over 50 til 59 år får en femtedel tidsbegrenset uførestønad.

- I denne aldersgruppen har vi fortsatt store utfordringer for å sikre muligheten for å vende tilbake til arbeid dersom arbeidsevnen bedrer seg, sier trygdedirektør Sundberg i meldingen.

Av de som fikk innvilget tidsbegrenset uførestønad i fjor, har 34,5 prosent gradert ytelse. Sundberg mener gradert ytelse er viktig for å opprettholde kontakten med arbeidslivet, slik at ingen blir utestengt fra arbeidslivet. Dermed kan man også kombinere deltidsarbeid med trygd.

Tilsvarende tall for varig uførepensjon er 26 prosent.

- Både Aetat og trygdeetaten har i lengre tid arbeidet med å få uføre tilbake til arbeid. Med uførepensjon som lønnstilskudd har vi fått ytterligere tiltak for å bidra til at dette skjer, forteller Sundberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag