*Nettavisen* Økonomi.

Vil ikke ha Hansen som Statoil-sjef

Foto: Bård Ove Molberg (TV 2 Nettavisen)

Konstituert konsernsjef og tidligere supermegler Inge K. Hansen får en kald skulder av sine egne: Nesten ingen aksjeanalytikere vil ha ham som permanent Statoil-sjef.

26.09.03 09:30

Inge K. Hansen vil få noen uker på seg til å vise hva han duger til som toppsjef. En ny styreformann i Statoil vil trolig ikke være på plass før i november, og først da starter arbeidet med å finne en permanent konsernsjef.

Vil gjerne ha jobben

Inge K. Hansen legger ikke skjul på at han har lyst på jobben.

- Jeg har sagt ja til en utfordring fra styret om å være konstituert i stillingen. Da er det naturlig at jeg også er kandidat til toppjobben, sa Hansen i et intervju med Stavanger Aftenblad torsdag.

Kalddusj fra tidligere kolleger

Inge K. Hansen har lang fartstid i det norske finansmiljøet, blant annet som toppsjef i meglerhuset Orkla Enskilda. Nå må Hansen tåle en kalddusj fra sine egne: Nesten ingen analytikere i hans gamle lekegrind vil ha ham som konsernsjef i Statoil.

Det er det oppsiktsvekkende resultatet av en ringerunde oljeavisa Upstream har foretatt. Bare én av de norske analytikerne gir sin uforbeholdne støtte til Hansen, mens en analytiker i London gir den konstituerte Statoil-sjefen betinget støtte.

De øvrige seks analytikerne som deltok i ringerunden ønsker en annen konsernsjef enn Inge K. Hansen. De foretrekker at Inge K. Hansen i stedet fortsetter i stillingen som finansdirektør i Statoil.

Lesernes andrekandidat

Trøsten for Inge K. Hansen er at han er ”folkets” andrekandidat til stillingen som konsernsjef. I TV 2 Nettavisens uhøytidelige avstemning tidligere denne uka, svarte 15 prosent av leserne at Hansen var deres favoritt. Den konstituerte konsernsjefen ble bare slått av Grete Faremo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.