Vil ikke ha rekordrente

Foto: Lånekassen (Lånekassen)

Folk takker nei til Lånekassens rekordrente.

15.04.09 10:11

Til tross for tidenes laveste fastrente i Lånekassen, valgte bare 22 000 tilbakebetalere å søke om fastrente. Av disse valgte de fleste å binde for tre år til en rente på 3,5 prosent, opplyser Lånekassen.

Bare seks prosent av dem som kunne søke om fastrente, valgte å gjøre det.

Ifølge ferske tall fra Lånekassen valgte de fleste, 17 200, fastrente for tre år. 4 400 ville ha fastrente for fem år og 400 ønsket fastrente for ti år.

totalt hadde 350 000 tilbakebetalere mulighet for å søke om fastrente.

- Denne gangen har det vært svært liten interesse for fastrente hos oss, sier informasjonssjef i Lånekassen, Astrid Mjærum.

- Dette skjer til tross for at vi har tidenes laveste fastrente. Vi vet ikke hva årsaken er, men tror de fleste til vanlig sjekker rådene fra ekspertene. Denne gangen har rådene spriket, og det har trolig ført til at tilbakebetalerne har valgt å vente. Noen har trolig også tatt hensyn til at den flytende renten går kraftig ned fra 1. juli.

Tidligere har de fleste valgt å binde renten for fem år. Denne gangen valgte nær 80 prosent å binde renten bare for tre år.

- Den nye atferden tyder på at tilbakebetalerne har vært usikre og derfor har valgt en kortere bindingsperiode, sier Astrid Mjærum.

Neste mulighet for å søke om fastrente i Lånekassen er fra 1. juli.

Spar penger med Nettavisen:
Minrente:
Bytt bank og få bedre lånevilkår
Meglerguiden: Finn billigst og best boligmekler
Mittoppdrag: Få tilbud fra håndverkere

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.