Vil ikke sette minstepris på øl

Sosial- og helsedirektoratet vil ikke sette minstepris på øl. Men kjedene får ikke lov til å selge under avgiftsnivået på 6,60 kroner. Samtidig tvinges de til å ta avanse.

26.04.04 16:09

Det er ikke lov å selge øl til en pris på mindre enn avgiftsnivå pluss avanse. Det ble Sosial- og helsedirektoratet og Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon enige om på et møte mandag.

I den pågående ølkrigen har flere kjeder solgt billigøl for 6,50 kroner. Ølavgiften er i dag på 6,60 kroner. Siden de ulike kjedene har ulik avanse, vil det derfor ikke blir fastsatt noen endelig minstepris på øl.

– Vi har blitt enige om hvordan alkoholloven er å forstå. Og det kommer ikke til å bli fastsatt noen minstepris på øl, sier helsedirektøren Bjørn-Inge Larsen til NTB.

Larsen har tillit til at butikkjedene kommer til å forstå alkoholloven og innrette seg etter det.

- Vi hadde et konstruktivt møte, der vi fikk en avklaring i den forstand hva som er forbudt. Prisene skal ligge minst over avgiftsnivå, i tillegg skal det være en avanse som står i stil med avansestrukturen i resten av butikken, sier direktør i HSH, Thomas Angell, til TV 2 Nettavisen.

Resultatet av møtet er i prinsippet det samme som direktoratet fastslo fredag, at det var ulovlig å selge øl for under avgiftsnivået. Butikkjedene etterlyste da en nærmere presisering av hvilken pris som er tillatt.

Direktoratet vil sende ut en skriftlig veiledning i løpet av uken til dagligvarekjedene og til kommunene.

- Vi tar det for gitt at prisene settes opp denne uken, sier Angell.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag