Gå til sidens hovedinnhold

Vil kapre 500.000 mobilkunder i Sverige

1. mars gjør Idar Vollvik i det norske mobilselskapet Chess sitt inntog i det svenske markedet. Målet er å kapre en halv million kunder innen 2006.

Chess Communications har allerede skapt bølger i det svenske markedet etter at selskapet gikk ut med en pris på 69 svenske øre for tekstmeldinger. Samtaleprisen er satt til 1,64 kroner.

Idar Vollvik, som er administrerende direktør i Chess, mener svenskene betaler for mye for å bruke mobilen.

- Vi ønsker å vise at det er mulig å skape konkurranse i dette markedet. De svenske forbrukerne betaler for høye priser for sin mobilbruk. Særlig sms-prisen er høy i forhold til de andre nordiske land, sier han.

I en sjarmoffensiv mandag gjorde Chess seg lekker for det svenske pressekorpset. Om få dager sparker Chess i gang en omfattende annonsekampanje.

Selve lanseringen skjer 1. mars i år. Allerede innen utgangen av 2004 har selskapet satt seg som mål å kapre 100.000 svenske mobilkunder. Innen 2006 skal tallet ha kommet opp i en halv million.

I annonsekampanjen vil Chess forsøke å ta et oppgjør med mobilselskaper som spekulerer i å få barn som kunder.

– Vi har opplevd en ganske dramatisk grenseflytting i det siste. For fem år siden var det folk over 25 år som hadde mobiltelefon på jobben. I dag spekulerer operatører og produsenter i markedsføring av barnetelefoner. Vi anbefaler en aldersgrense på 12 år, og kommer til å understreke dette i alle annonser i 2004, sier Idar Vollvik.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer